Vicepreşedintele ANRE preia atribuţiile de conducere a Autorităţii

Atribuţiile de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE) vor fi exercitate de către Nicolae Opriş, actual vicepreşedinte al instituţiei, în locul lui Gergely Olosz, care a demisionat la începutul lunii octombrie.

10 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele ANRE preia atribuţiile de conducere a Autorităţii

Vicepreşedintele ANRE preia atribuţiile de conducere a Autorităţii

Guvernul a informat, joi, că premierul Călin Popescu Tăriceanu a semnat o decizie potrivit căreia Nicolae Opriş, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei, va exercita atribuţiile preşedintelui ANRE.

Decizia va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Olosz a demisionat, în prima jumătate a lunii octombrie, din funcţia de preşedinte al Autorităţii, invocând noua calitate de deputat, dar şi dorinţa de a nu decredibiliza instituţia prin informaţiile legate de salariul său. El a precizat că demisia sa este şi "o chestiune de onoare" în urma unei serii de zvonuri şi speculaţii care, "în mod ciudat", au coincis cu decizia Autorităţii de a menţine preţul gazelor.

Purtătorul de cuvânt al ANRE, Viorel Alicuş, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că în absenţa unui preşedinte, la nivelul ANRE nu pot fi semnate anumite documente, precum cele privind preţurile reglementate la electricitate şi gaze pentru anul viitor, decizie care urmează să fie luată în luna decembrie. Totodată, o serie de probleme interne ale Autorităţii sunt afectate de absenţa preşedintelui.

Alisuş a mai adăugat că deocamdată nu a fost împuternicit un înlocuitor al preşedintelui care să semneze documente şi să ia decizii.

Nicolae Opriş a fost preşedinte al ANRE înainte de unificarea cu autoritatea din domeniul gazelor, fiind numit ulterior vicepreşedinte al noii instituţii, cu atribuţii în domeniul energiei electrice.

ANRE este subordonată Guvernului, iar conducerea este numită de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici