Vicepreşedintele PDL: Propun reducerea vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă

Vicepreşedintele PDL, senatorul Mihaela Popa, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia o dezbatere publică privind oportunitatea reducerii vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă până la 1 februarie.

312 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PDL: Propun reducerea vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă

Vicepreşedintele PDL: Propun reducerea vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto/AFP)

Mihaela Popa a spus că va iniţia o dezbatere publică privind oportunitatea prelungirii vacanţei de iarnă a elevilor până la 1 februarie, concomitent cu scurtarea vacanţei de vară, având în vedere că unii elevi din mediul rural sunt nevoiţi să meargă kilometri întregi pe jos, prin zăpadă pentru a ajunge la şcoală.

"Trei luni pentru vacanţa de vară e prea mult. În niciun stat european nu se întâmplă aşa. Copiii pierd din cunoştinţele acumulate în timpul anului", a afirmat Mihaela Popa.

Ea a declarat că nu este necesară o iniţiativă legislativă, ci doar un ordin al ministrului Educaţiei, prin care vacanţa de iarnă să fie prelungită.

"Sistemul s-a opus până acum. În cele din urmă, vacanţa de iarnă s-a prelungit cu o săptămână, dar consider că tot e puţin", a precizat Mihaela Popa.

Senatorul PDL a mai spus că, dacă propunerea sa s-ar materializa, administraţiile locale ar face economii la facturile de energie şi căldură.

Ea a adăugat că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţi ai părinţilor şi că în majoritate, aceştia se arată de acord cu propunerea sa.

"Am avut discuţii cu părinţi care spuneau că ar fi în beneficiul copiilor să îşi petreacă acasă o perioadă mai mare din iarnă. Trebuie să ţinem cont şi de climă, dar şi de infrastructura deficitară", a mai spus Mihaela Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici