Videanu anunţă investiţii de 1,2 miliarde de euro în pasaje rutiere

Municipalitatea va investi, în următorii doi ani, peste 1,2 miliarde de euro pentru construirea unor pasaje rutiere - supraterane şi subterane -, proiecte care vor duce la fluidizarea traficului în Capitală, a anunţat, miercuri, primarul general Adriean Videanu.

54 afișări
Imaginea articolului Videanu anunţă investiţii de 1,2 miliarde de euro în pasaje rutiere

Videanu anunţă investiţii de 1,2 miliarde de euro în pasaje rutiere

Videanu - care a participat, miercuri, la simpozionul cu tema "Capitala în etapa calitativă a modernizării infrastructurii", eveniment organizat de Asociaţia Profesională de Drumuri şi Poduri din România - a anunţat că în Bucureşti vor fi construite, în următorii doi-trei ani, 14 pasaje rutiere supraterane şi subterane.

"Municipalitatea are bani pentru aceste proiecte, deoarece aceste investiţii sunt prevăzute într-o proiecţie multianuală. Bucureştiul are un grad de îndatorare de numai opt la sută. Este nivelul cel mai mare pe următorii 15 ani. Deci Primăria are capacitate de a se împrumuta, iar veniturile municipalităţii cresc în fiecare an, pentru că sectorul privat cunoaşte o dezvoltare de la un an la altul, iar acest lucru înseamnă taxe şi impozite", a explicat Videanu, care a anunţat investiţii de 1,2 miliarde de euro pentru realizarea pasajelor rutiere.

Printre proiectele care vor începe anul viitor, primarul general a amintit de străpungerile Bucureşti-Constanţa, Bucureşti-Piteşti şi Prelungirea Ghencea- Domneşti.

"Penetraţiile actuale nu mai fac faţă exigenţelor de trafic. Este nevoie să amenajăm ieşirile/intrările din oraş, pentru a evita deja obişnuitele ambuteiaje", a explicat edilul Capitalei.

Printre proiectele de fluidizare a traficului se numără şi pasajul subteran de la Grozăveşti (amenajat pe Şoseaua Grozăveşti, în continuarea pasajului Basarab, care va avea o intrare în zona Piaţa Leului, va traversa zona Academiei Militare şi va ieşi în zona intersecţiei Calea 13 Septembrie cu Tudor Vladimirescu), pasajul Nordului (în zona Băneasa) şi cele de la Piaţa Sudului şi Răzoare.

"Pasajul de la Răzoare este o investiţie complexă, aflată deja în faza de adjudecare. Licitaţia a avut loc, iar desemnarea câştigătorului va fi anunţată curând de comisia de licitaţie. (...) Pasajul va fi construit pe două nivele: unul va face legătura între Drumul Taberei şi Eroilor, iar altul între fosta Trafic Greu şi Pasajul Basarab. Este o investiţie necesară, deoarece intersecţia Răzoare, de fapt «strâmtoarea Răzoare» este cea mai vulnerabilă zonă din punct de vedere al traficului. Practic, intersecţia blochează accesul spre oraş a cel puţin o sută de mii de bucureşteni, adică cei care locuiesc în cartierul Drumul Taberei - Ghencea", a mai spus Videanu.

Începerea lucrărilor la pasajul Răzoare va fi precedată de o dezbatere publică, în care se vor analiza soluţiile alternative de trafic pe durata lucrărilor.

"Ca să poţi să realizezi pasajul trebuie să ai un proiect de deviere a circulaţiei, chiar dacă această soluţie înseamnă circulaţie mai dificilă decât este acum. Problema este că o perioadă de un an şi jumătate - doi ani se va crea un disconfort participanţilor la trafic. Va urma o perioadă extrem de dificilă pentru cei din Drumul Taberei, din punct de vedere al traficului", a mai spus Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici