Videanu îl somează pe Chiliman să intre în legalitate cu serviciul de salubritate

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, îl somează public pe edilul sectorului 1 Andrei Chiliman ca în termen de 24 de ore să intre în legalitate cu asigurarea serviciului public de salubrizare a acestei zone administrative.

1 afișare
Imaginea articolului Videanu îl somează pe Chiliman să intre în legalitate cu serviciul de salubritate

Videanu îl somează pe Chiliman să intre în legalitate cu serviciul de salubritate

"Prin suspendarea unilaterală a contractului de salubrizare încheiat de municipalitate, primarul sectorului 1 a încălcat mai multe prevederi legale", precizează primarul general Adriean Videanu într-un comunicat de presă remis, luni seară, agenţiei MEDIAFAX.

Primarul general arată că potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 2007, "autoritatea care are competenţa de a atribui contracte privind prestarea sau concesiunea de servicii privind salubrizarea în municipiul Bucureşti este tot CGMB, ca autoritate deliberativă, adoptând hotărâri pentru gestionarea acestui sector de activitate".

Adriean Videanu mai spune că, potrivit Legii 101/2006, "serviciul public de salubrizare se desfăşoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităţii publice locale, pe baza strategiei cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare, aprobat de CGMB".

Anterior, Primăria Capitalei a comunicat că primarul sectorului 1 Andrei Chiliman dă dovadă de iresponsabilitate civică prin neasigurarea salubrizării zonei, după ce a hotărât "unilateral şi nelegal" întreruperea contractului cu REBU, societatea în care este acţionar Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Contractul dintre Primăria sectorului 1 şi firma REBU a expirat sâmbătă, iar primarul Andrei Chiliman nu a mai prelungit înţelegerea cu societatea de salubritate, curăţenia acestei zone administrative urmând să fie asigurată de o nouă firmă, desemnată în urma unei licitaţii.

Luni, Andrei Chiliman a declarat, într-o conferinţă de presă că firma REBU este o miză politică pentru PD şi că grupurile de interese politice şi economice ale democraţilor pierd sume importante prin rezilierea contractului de salubrizare. Primarul Chiliman a adăugat REBU este susţinută de către primarul general Adriean Videanu pentru că şi directorul firmei face parte din acelaşi partid.

Andrei Chiliman a acuzat REBU că a aruncat pe stradă saci cu gunoi, dar şi direct resturi menajere când a venit să îşi ridice coşurile de pe drumurile principale din această zonă administrativă. Acesta a precizat că pentru gunoaiele aruncate au fost amendaţi atât firma REBU, cât şi cetăţenii din zonă.

Directorul REBU, Mircea Raicu, a negat faptul că angajaţii companiei ar fi aruncat gunoi în locuri nepermise. Acesta s-a arătat nemulţumit şi de faptul că poliţia comunitară i-a sechestrat oamenii pentru că strângeau coşurile de gunoi, care sunt proprietatea REBU.

Raicu a declarat pentru MEDIAFAX că firma pe care o conduce a încheiat contractul cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi că decizia lui Chiliman de a-l rezilia este abuzivă. Potrivit acestuia, deşi una din firmele care se va ocupa de salubrizare a cerut un tarif mic, preţul va creşte pentru că în sectorul 6, unde îşi desfăşoară activitatea, acesta este mai mare.

În replică, primarul Andrei Chiliman a precizat că deşi contractul-cadru este încheiat cu CGMB, contractul comercial - în baza căruia REBU încasează lunar peste un milion de dolari - este încheiat cu Primăria sectorului 1, acest ultim document nemaifiind prelungit de autoritatea din această zonă administrativă a oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici