Videanu: Litigiul juridic al lui Constanda nu are nicio legătură cu mandatul meu sau al lui Băsescu

Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu declară că litigiul juridic al lui Constantin Constanda nu are nicio legătură cu mandatul său ori al lui Traian Băsescu, în calitate de edili-şefi ai Capitalei, conflictul juridic începând în 2010, când era în funcţie Sorin Oprescu.

511 afișări
Imaginea articolului Videanu: Litigiul juridic al lui Constanda nu are nicio legătură cu mandatul meu sau al lui Băsescu

Videanu: Litigiul juridic al lui Constanda nu are nicio legătură cu mandatul meu sau al lui Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Litigiul juridic al lui Constantin Constanda nu are nicio legătură cu mandatul meu sau al lui Traian Băsescu, în calitate de primari generali ai Capitalei. Actualul conflict juridic dintre omul de afaceri Constantin Constanda şi administraţia bucureşteană a început în anul 2010! Respectiv, în mandatul actualului primar general, Sorin Oprescu, şi al actualului Consiliu General al Municipiului Bucureşti. În consecinţă, aceştia sunt responsabili de soluţionarea conflictului, în interesul bucureştenilor", menţionează Videanu, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

El susţine că în mandatul său de primar general al Capitalei a găsit "soluţia echitabilă, în favoarea bucureştenilor", pe care a lăsat-o actualei administraţii şi pe care aceasta "trebuia să o ducă la îndeplinire".

"Sunt mulţumit că am amenajat şi redat locuitorilor Capitalei Parcul Bordei. Aştept ca actualul Primar General, Sorin Oprescu, să continue proiectele lăsate de mine în Primăria Capitalei, aşa cum a reuşit cu Pasajul Basarab", mai spune Adriean Videanu.

Costică Constanda are de primit, prin decizia Tribunalului Bucureşti, despăgubiri de peste 35 de milioane de euro legat de contractul de schimb pentru terenul şi construcţiile din Satul Francez şi aproape 110 milioane de euro reprezentând contravaloarea terenului din Parcul Bordei.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis cererea înaintată de omul de afaceri şi de soţia sa şi au dispus rezoluţiunea contractului de schimb prin care Constanda a renunţat la terenul din Parcul Bordei, pentru unul în Satul Francez, părţile revenind la situaţia anterioară contractului.

Prin urmare, municipalitatea îi va plăti lui Constanda suma de 109.216.400 de euro, reprezentând contravaloarea terenului situat în Bucureşti, şi delimitat de strada I.V. Turgheniev nr 11-15 şi Bulevardul Aviatorilor nr.110-112.

Instanţa i-a mai acordat lui Constanda suma de 6.417.669 de euro, reprezentând contravaloarea sultei pentru contractul de schimb pentru terenul şi construcţiile din Satul Francez şi, respectiv 29.757.210 de euro despăgubiri conform acestui contract de schimb.

Costică Constanda mai are dreptul la suma de 79.484.625 lei reprezentând dobânda legală aferentă despăgubirilor.

Primăria Bucureşti va face apel împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care Costică Constanda are dreptul la despăgubiri de aproximativ 165 de milioane de euro şi precizează că suma nu poate fi cerută şi executată silit, deoarece apelul suspendă executarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici