Videanu: Ministerul Muncii lucrează la un cod social pentru reducerea programelor sociale

Ministerul Muncii lucrează la elaborarea unui cod social prin care vizează reducerea celor 200 de programe sociale, care reprezintă în opinia ministrului Economiei, Adriean Videanu, "o utilizare nejudicioasă a resurselor statului".

24 afișări
Imaginea articolului Videanu: Ministerul Muncii lucrează la un cod social pentru reducerea programelor sociale

Videanu: Ministerul Muncii lucrează la un cod social pentru reducerea programelor sociale (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Videanu a fost întrebat, în cadrul unei vizite la Complexul energetic Rovinari, dacă guvernul are în vedere reducerea ajutoarelor sociale şi a răspuns afirmativ.

De asemenea, el a arătat că 30% din fondurile acordate programelor sociale sunt costuri de administrare.

Pe de altă parte, ministrul a afirmat că s-a discutat cu Fondul Monetar Internaţional posibilitatea ca ajutoarele pentru încălzire acordate populaţiei să fie date doar persoanelor afectate de criză şi de reducerea salariilor.

"Sunt adeptul ca suma care se dă să fie aceeaşi, dar să n-o mai dăm la 11 milioane de români, ci s-o dăm doar la cei afectaţi de criză şi reduceri de salarii. Principiul s-a discutat cu FMI. Sigur că o întârziere de câteva luni nu este o mare dramă", a spus Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici