VIDEO | 11 răniţi după ce două trenuri s-au ciocnit în Ploieşti. O victimă a fost preluată de elicopterul SMURD / Arafat: Nu cred că vom avea pacienţi în stare critică

Un număr de 11 persoane au fost rănite în urma ciocnirii celor două trenuri din Gara Ploieşti Triaj, toate victimele fiind conştiente. Traficul feroviar este blocat între Ploieşti Sud şi Bucureşti, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

4832 afișări
Imaginea articolului VIDEO | 11 răniţi după ce două trenuri s-au ciocnit în Ploieşti. O victimă a fost preluată de elicopterul SMURD / Arafat: Nu cred că vom avea pacienţi în stare critică

VIDEO | 11 răniţi după ce două trenuri s-au ciocnit în Ploieşti. O victimă a fost preluată de elicopterul SMURD / Arafat: Nu cred că vom avea pacienţi în stare critică

UPDATE ORA 17.00 Potrivit ISU Prahova, în urma incidentului feroviar, 11 persoane au fost rănite şi sunt evaluate la faţa locului de către echipajele medicale.

„Persoanele sunt conştiente. 10 au fost duse la spital cu ambulanţe, iar una cu politraumatisme a fost luată cu elicopterul SMURD şi va fi dusă la spital în Bucureşti. Traficul feroviar pe relaţia Ploieşti Sud-Bucureşti este blocat”, au transmis reprezentanţii ISU Prahova.

 

 

 

Alte persoane au fost evaluate medical la faţa locului şi nu au necesitat transport la spital.

Echipa CBRN a fost trimisă la faţa locului (imediat după primirea apelului), pentru că nu se cunoştea natura încărcăturii trenului de marfă.

Trenul marfar era încăprcat cu zahăr.

Cinci răniţi după ce două trenuri s-au ciocnit în Ploieşti

Două trenuri s-au ciocnit, miercuri, în Gara Ploieşti Triaj, primele informaţii primite de ISU Prahova prin 112 arătând că sunt cinci persoane rănite.

Din primele informaţii primite prin 112, accidentul feroviar a avut loc în Gara Triaj, unde un tren marfar care ar fi depăşit semnalul de oprire a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.

 

 

 

În urma coliziunii, primul vagon al trenului personal ar fi deraiat.

Cinci persoane au fost rănite, potrivit apelului la 112.

 

Forţele de intervenţie nu au ajuns la locul accidentului la ora transmierii ştirii.

Poliţia Prahova a transmis că circulaţia feroviară este închisă în ambele sensuri Bucureşti-Ploieşti Sud, iar victime sunt mecanicul trenului de marfă, trei călători şi un lucrator din partida trenului personal, toţi având, la prima vedere, răni uşoare.

Arafat: Nu cred că vom avea pacienţi în stare critică

Şeful DSU Raed Arafat a declarat că în urma accidentului din Prahova, unde două trenuri s-au ciocnit, este puţin probabil să fie pacienţi în stare critică, întrucât primele informaţii arată că victimele sunt rănite uşor. „Intervenţia este în dinamică”, a spus Arafat.

„Acum se evaluează, dar aşa cum am primele informaţii, nu cred că va creşte în sensul în care să avem pacienţi grav sau în stare critică. Sper să nu ajungem acolo. Intervenţia este în dinamică, dar din primele informaţii pe care le avem, se pare că acestea nu sunt rănite grav. Normal că aceste informaţii pot să se schimbe”, a declarat şeful DSU, la Antena3.

Potrivit lui Raed Arafat, victimele nu vor fi aduse la Bucureşti, având în vedere faptul că sunt rănite uşor.

CFR: Circulaţia trenurilor este inchisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza cicnirii trenurilor

La această oră circulaţia trenurilor este inchisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă şi un tren de călători, anunţă CFR SA.

Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului 5 persoane au fost rănite. Este vorba despre 3 călători din trenul Regio 5008 şi mecanicii celor două trenuri.

Din punct de vedere al asigurării continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti - Ploieşti Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulaţie pe relaţia Bucureşti - Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi - Ploieşti Vest – Ploieşti Sud.

Compania spune că că o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi va stabili cauzele exacte care au condus la producerea acestuia.

Într-un comunicat separat, CFR Călători precizează că ciocnirea s-a produs în jurul orei 15:45, între staţiie Ploieşti Sud – Ploieşti Triaj, fiind implicate trenul Regio 5008 Buzău – Ploieşti Sud – Bucureşti Nord, care a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind iniţiate procedurile de oprire în staţia Ploieşti Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate şi avea la bord circa 50 de călători.

 

 

 

În urma impactului au fost rănite 5 persoane, dintre care 3 pasageri, mecanicul de locomotivă şi şeful de tren.

Traficul este întreurpt pe distanţa Ploieşti Sud – Ploieşti Triaj şi se circulă pe rută deviată. Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluaţi din staţie cu trenul Regio 3008.

Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute.

Organele de cercetare aflate la faţa locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment, precizează CFR Călători, care dă asigurări că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici