VIDEO Mama unui copil cu autism susţine că un medic stomatolog a refuzat să-i trateze copilul şi apoi a fost bruscată. Filmarea, postată pe Facebook

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a început, marţi, o anchetă internă, după ce o mamă a postat pe o reţea de socializare un filmuleţ în care acuză un medic stomatolog că a refuzat să-i trateze copilul pe motiv că acesta este autist, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1992 afișări
Imaginea articolului VIDEO Mama unui copil cu autism susţine că un medic stomatolog a refuzat să-i trateze copilul şi apoi a fost bruscată. Filmarea, postată pe Facebook

VIDEO Mama unui copil cu autism susţine că un medic a refuzat să-i trateze copilul şi apoi a fost bruscată. Filmarea, postată pe Facebook

“Dată afară din spital cu copilul de mână. Motivul? Nu îi tratează măseluţa plină de infecţie pentru că este autist. Vă rog distribuiţi să nu se mai întâmple aşa ceva şi cu alţi copilaşi. Am fost împinsă, mi s-a smuls telefonul din mână”, a scris mama care acuză medicul pe Facebook.

Femeia susţine că fiul ei nu a fost tratat de medicul stomatolog pentru că este autist.

În doar câteva ore, postarea a fost vizualizată de mii de persoane, mai multe declarându-se indignate.

 

 

Conducerea Spitalului Judeţean Prahova a înregistrat reclamaţia femeii şi a început o anchetă internă.

”Ne-a semnalat pe mail. S-a declanşat ancheta. Am solicitat să ni se dea notă explicativă de la toţi cei implicaţi. Din ce am înţeles de la colegii din Unitatea de Primiri Urgenţe, luni seară a venit un copil cu un abces la măsea. I s-a recomandat întâi un tratament pe care mama l-a refuzat. Dar nu am vorbit cu medicul stomatolog încă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Nicolescu.

Acesta a adăugat că nu este de acord ca un refuz să se facă pe astfel de considerente şi că dacă se va adeveri întâmplarea, medicului i se poate desface contractual de muncă.

”Dacă se confirmă e sancţionabil, cu sancţiuni drastice, care pot merge până la desfacerea contractului de muncă. Serviciile medicale nu se pot refuzat dintr-un astfel de motiv. Facem ancheta pentru a vedea care este adevărul”, a afirmat Nicolescu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, medicul acuzat nu a discutat cu conducerea spitalului, fiind în tura liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici