„Vila din tablă“ de la Baloteşti: ridicată în 10 zile, în picioare 100 de ani

"Vila din tablă" e un produs cât se poate de "eco". O vilă "la argintiu", fără finisaje interioare-exterioare, e de cinci ori mai uşoară decât una înălţată din cărămidă şi beton, informează cotidianul "Gândul".

87 afișări
Imaginea articolului „Vila din tablă“ de la Baloteşti: ridicată în 10 zile, în picioare 100 de ani

„Vila din tablă“ de la Baloteşti: ridicată în 10 zile, în picioare 100 de ani (Imagine: Gândul/Valeriu Tanasoff)

"La o casă din zidărie, probabil că vorbeşti de cel puţin 100 tone de materiale de construcţii pentru 164 mp construiţi, numai pentru structură, fără finisajele interioare. Numai pe partea de transport de la fabrică până pe şantier, o asemenea cantitate de material înseamnă o mulţime de combustibil, poluare şi efort. În schimb o vilă pe structură metalică, cu fundaţie cu tot, cântăreşte 20 tone. Cu un TIR de materiale am ridicat casa", explică dezvoltatorul proiectului de 82 de case pe structură de tablă de oţel, israeliano-canadianul Danny Rosenbluth, de la Arh Ventures.

Citeşte mai multe despre casa din tablă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici