VIOLENŢE provocate de suporterii maghiari înaintea meciului România-Ungaria - GALERIE FOTO

Incidente violente au avut loc, vineri, în Centrul Istoric din Capitală şi în Gara de Nord, în care au fost implicaţi suporteri maghiari veniţi să asiste la meciul România - Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Echipajele de jandarmi au intervenit pentru menţinerea ordinii.

4133 afișări
Imaginea articolului VIOLENŢE provocate de suporterii maghiari înaintea meciului România-Ungaria - GALERIE FOTO

VIOLENŢE provocate de suporterii maghiari înaintea meciului România-Ungaria - GALERIE FOTO (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Angajaţii teraselor din Centrul Vechi, care strâng cioburile şi mobilierul rupt după conflictul dintre fanii unguri şi trupele de jandarmi, spun că nu au văzut niciodată suporteri atât de violenţi, deşi în localurile lor s-au perindat, până acum, mii de susţinători străini ai echipelor de fotbal.

La Gara de Nord, jandarmii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene, după o serie de incidente provocate de suporterii unguri.

Fanii au venit la Bucureşti cu un tren cu 13 vagoane, sosit în Gara de Nord cu o întârziere de două ore. Trenul a transportat 930 de suporteri.

Suporterii au tras semnalul de alarmă în dreptul Gării Basarab şi au aruncat cu petarde, aprinzând şi numeroase torţe, la sosirea în Gara de Nord.

La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torţe albe şi vişinii.

Ei au aruncat cu petarde şi au fluturat steagurile Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, precum şi un drapel cu harta României fără Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu în al doilea vagon, fiind necesară intervenţia pompierilor. În zona Gării de Nord a apărut şi un elicopter al Poliţiei.

Fanii au fost scoşi din gară în grupuri de câte 60-70 de persoane şi au fost urcaţi în zece autobuze puse la dispoziţie de organizatori, pe Calea Griviţei, pentru a se deplasa în fan-zone-ul de la Arena Naţională.

Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa către autobuze a aruncat cu sticle şi diverse obiecte, încercând să rupă cordonul forţelor de ordine.

Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene şi cu obiectele din dotare.

De asemenea, zece români au strigat injurii la adresa Ungariei, ei fiind luaţi de poliţiştii din zonă.

La recomandarea poliţiei, chioşcurile din zonă au fost închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici