Dăncilă vrea DEMISIA directorului şi purtătorului de cuvânt de la CNAS după declaraţiile că "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem"/ Răspunsul preşedintelui CNAS

Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătăţii Sorina Pintea demisia preşedintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu şi purtătorului de cuvânt al instituţiei Daniel Osmanovici în urma declaraţiilor făcute de cel din urmă în care a spus că "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem".

1226 afișări
Imaginea articolului Dăncilă vrea DEMISIA directorului şi purtătorului de cuvânt de la CNAS după declaraţiile că  "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem"/ Răspunsul preşedintelui CNAS

Viorica Dăncilă vrea DEMISIA directorului şi purtătorului de cuvânt de la CNAS

"Se fac eforturi pentru tremedierea acestor defecţiuni dar dacă aţi adus în discuţie, am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt şi al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă joi într-o conferinţă de presă în Drobeta Turnu Severin.

Aceasta a spus că a discutat cu ministrul Sănătăţii şi despre problema sistemului informatic al cardurilor de sănătate.

"Am discutat cu doamna ministru al Sănătăţii despre acest lucru chiar înainte de intra în sală. Vom vedea care sunt cauzele şi vom căuta ca acest lucru să nu se mai repete", a afirmat premierul.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat despre oamenii care vor muri în timpul blocajului sistemului informatic al cardurilor de sănătate: "Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (...) Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România".

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri seară, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că sistemul nu e funcţional de pe 1 iulie.

Preşedintele CNAS, după ce Viorica Dăncilă i-a cerut demisia: Mă pun la dispoziţia premierului

Preşedintele CNAS Răzvan Vulcănescu a spus, joi, pentru MEDIAFAX că se pune la dispoziţia premierului Viorica Dăncilă, în contextul în care, aceasta i-a solicitat, joi, demisia şi că ar vrea să-i pună la dispoziţie şi tot ce înseamnă informaţie pe care trebuie să o deţină când se ia o decizie.

Preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, în contextul premierul Viorica Dăncilă i-a cerut demisia, că se pune „la dispoziţia doamnei prim-ministru”.

„Eu mă pun la dispoziţia doamnei prim-ministru, dar aş vrea să-i pun la dispoziţie doamnei prim-ministru şi absolut tot ceea ce înseamnă informaţiile pe care ar trebui să le deţină atunci când se ia o decizie, iar decizia noastră în momentul de faţă este de a asigura o funcţionare optimă a platformei informatice a asigurărilor de sănătate”, a spus preşedintele CNAS.

Vulcănescu a mai spus că echipa sa este mobilizată în acest moment în sensul asigurării unei funcţionări optime a platformei informatice a asigurărilor de sănătate.

„La acest lucru se concentrează în momentul de faţă întreaga echipă şi efectuăm testele finale care să ne permită să revenim la modul de lucru uzual, online, al platformei informatice”, informează Răzvan Vulcănescu.

Preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu a concluzionat spunând că solicitarea primului ministru ar trebui analizată în ansamblul evenimentelor.„Este o solicitare care, din punctul meu de vedere, trag speranţe că voi avea în vedere absolut ansamblul situaţiei în care ne aflăm, iar situaţia de indisponibilitate a platformei nu este o situaţie care să fie generate de factori de actualitate, ci factori care trebuie priviţi în ansamblul lor de-a lungul timpului”, a conchis preşedintele CNAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici