Voicu a dat declaraţii la DNA referitor la noua acuzaţie de trafic de influenţă

Cătălin Voicu a părăsit, luni, în jurul orei 12.30, sediul DNA, unde a fost chemat în legătură cu noua acuzaţie de trafic de influenţă care i-a fost adusă la cunoştinţă, vineri.

22 afișări
Imaginea articolului Voicu a dat declaraţii la DNA referitor la noua acuzaţie de trafic de influenţă

Voicu a dat declaraţii la DNA referitor la noua acuzaţie de trafic de influenţă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Cătălin Voicu a stat aproximativ două ore şi jumătate la DNA.

La ieşirea din sediul instituţiei, el a refuzat să facă declaraţii, spunând doar că nu a primit "niciodată, nimic, de la nimeni" şi că "foarte multă lume" apelează la el "în legătură cu probleme care ţin exclusiv de competenţa de senator".

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Cătălin Voicu o nouă învinuire de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut lui Căşuneanu alţi 60.000 de euro, pentru a interveni la magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unor dosare ale omului de afaceri, au declarat, vineri, surse judiciare.

Cei 60.000 de euro i-ar fi fost daţi de Căşuneanu anterior sumei de 200.000 de euro primite de la omul de afaceri, au precizat sursele citate.

Voicu le-a cerut, vineri, procurorilor DNA să îl lase să îşi recitească declaraţia dată în faţa anchetatorilor după ce a fost ridicat de aceştia din trafic, la sfârşitul anului trecut. Cererea nu a fost admisă de procurori, care i-au precizat senatorului PSD că nu pot face acest lucru deoarece ţine de strategia anchetei, potrivit surselor citate.

Cătălin Voicu mai este cercetat de procurorii DNA pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Procurorii i-au impus senatorului PSD Cătălin Voicu să nu ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.

Cătălin Voicu a mai fost audiat, în decembrie 2009 şi în ianuarie, de către procurorii anticorupţie, care i-au impus interdicţia de a părăsi Capitala. Senatorul a contestat măsura la instanţa supremă, însă apoi şi-a retras contestaţia.

În acelaşi dosar, preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu. Florin Costiniu este suspectat că ar fi intervenit pe lângă colegi judecători de la Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea unui dosar în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Potrivit procurorilor anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine o hotărâre favorabilă privind un litigiu comercial dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionle din România (CNADNR).

Senatorul Cătălin Voicu a fost de acord şi, în schimbul intervenţiilor sale, ar fi pretins şi ar fi primit de la Costel Căşuneanu, foloase necuvenite în cuantum de 200.000 de euro, folosind în discuţiile purtate termenul de "împrumut", pentru a disimula fapta de corupţie, a consemnat instanţa supremă în încheierea prin care a decis definitiv ridicarea interdicţiei de a părăsi Bacăul impusă lui Costel Căşuneanu de procurorii DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici