Vorbăreţii votează cu Băsescu, nervoşii cu Geoană, fumătorii cu Antonescu!

Ca să nu se mai certe pe aceleaşi concepte de campanie - cum a fost disputa asupra paternităţii bunului-simţ în cazul lui Traian Băsescu şi Crin Antonescu - institutul condus de sociologul Vasile Dâncu (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie) a dat publicităţii o cercetare inedită - a aplicat Chestionarul Proust unui eşantion naţional, realizând profilele simpatizanţilor principalilor trei candidaţi, informează "Gândul".

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului Vorbăreţii votează cu Băsescu, nervoşii cu Geoană, fumătorii cu Antonescu!

Vorbăreţii votează cu Băsescu, nervoşii cu Geoană, fumătorii cu Antonescu! (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit concluziilor IRES, votanţii lui Traian Băsescu consideră că au ca principale calităţi onestitatea (16,5%), cinstea/corectitudinea (15,7%) şi bunătatea/omenia (11,8%). Cei care îl preferă pe Mircea Geoană se consideră mai ales harnici (19,7%), cinstiţi/corecţi (14,8%) şi oneşti/omenoşi (13,1%). Românii care votează cu liberalul Crin Antonescu se văd în primul rând cinstiţi/corecţi (20%), calmi/răbdători (10,9%), dar şi ambiţioşi (9,1%).

Citeşte mai multe despre profilele simpatizanţilor candidaţilor la preşedinţie pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici