Vosganian: Votul din Senat, copleşitor, îmi demonstrează nevinovăţia

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, după şedinţa în care a fost respinsă cererea de începere a urmăririi penale împotriva sa, că votul din Senat, care a fost "copleşitor" şi "a întrecut orice aşteptări", îi demonstrează nevinovăţia.

385 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Votul din Senat, copleşitor, îmi demonstrează nevinovăţia

Varujan Vosganian (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Demnitarul a remarcat că, practic, în ciuda unor declaraţii, niciun grup parlamentar nu a avut o atitudine de ostilitate faţă de el.

"Din toate grupurile parlamentare au fost colegi care au votat pentru oprirea acestei solicitări de începere a urmăririi penale", a ţinut să precizeze ministrul Economiei.

Acesta a făcut din nou referire la posibilitatea ca, după consultări cu colegii din Guvern şi cu premierul, să îşi prezinte demisia de onoare.

"Este un gest de minimă politeţe de a comunica colegilor mei şi, în primul rând, prim-ministrului că sunt dispus să discut despre toate posibilele consecinţe ale acestui vot din Senat, cea dintâi fiind evidentă, stabilirea fără putinţă de tăgadă a nevinovăţiei mele", a menţionat el.

Întrebat dacă i-a comunicat anterior oficial decizia sa, Vosganian a răspuns: "În legătură cu dialogurile mele cu prim-ministrul această ipoteză nu s-a confirmat. Această ipoteză nu s-a pus în dialogurile mele de până acum cu prim-ministrul. Nu am vorbit astăzi cu el".

Potrivit afirmaţiilor sale, premierul va inventaria considerentele pentru a decide într-un fel sau altul.

"Sunt pregătit pentru oricare din aceste variante. Concluzia va fi în urma dialogului cu prim-ministrul", a mai spus ministrul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici