Vot în COVID. Cum pot vota alegătorii care se afă în carantină

  • Persoanele care se află în carantină pot solicita urna specială pentru a vota
  • Cei care însoţesc urna specială în spitalele COVID-19 vor purta echipament de protecţie special
  • Cererile pentru urna specială se depun sâmbătă, până la ora 20.00
1133 afișări
Imaginea articolului Vot în COVID. Cum pot vota alegătorii care se afă în carantină

Vot în COVID. Cum pot vota alegătorii care se afă în carantină

Dacă eşti în izolare sau în carantină din cauza COVID-19, să ştii că poţi vota de acasă sau din spital. Trebuie să soliciţi urna mobilă, până astăzi,la ora 20.00.

Poţi trimite cererea pe mail sau altcineva o poate depune în locul tău la biroul electoral căruia eşti arondat.Solicitarea trebuie să fie însoţită de documente care să dovedească faptul că nu poţi ieşi din casă. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al  Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, spune că epidemiologii vor elibera şi în weekend aceste documente.

  • “Eliberăm decizii de izolare, respectiv de carantinare pe care le trimitem electronic. Le trimitem la adresă de mail sau pe Whats App”, spune Ştefan Popescu – purtător de cuvânt DSP Dolj.

Trebuie să ştii că membrii biroului electoral şi poliţiştii sau jandarmii care însoţesc urna specială nu vor intra în locuinţa ta. Laura Udrea, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Dolj, îţi spune că urna specială va ajunge la tine după ce a trecut mai întâi pe la penitenciare,persoanele invalide sau care din alte motive nu pot ajunge la secţiile de votare.

  • „Alegătorul care votează prin intermediul urnei speciale şi  celelalte persoane prezente în incintă vor purta obligatoriu mască.Alegătorul îşi va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot şi a ştampilei cu menţiunea <VOTAT>, îşi va îndepărta pentru scurt timp masca pentru a fi identificat şi îşi va repoziţiona masca acoperind nasul şi gura”, explică Laura Udrea -preşedinte BEJ Dolj . 

 

  •  7.245 bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în spital
  • 9.352 de persoane confirmate cu infecţie cu SARS-COV 2 sunt în izolare la domiciliu, iar 23850 se află în carantină la domiciliu

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici