Vrei o locuinţă cu acces imediat la metrou? Preţurile sunt cu până la 5.500 euro mai mari

Proprietarii locuinţelor aflate în imediată apropriere de metrou mizează pe cererea pentru acest tip de apartamente şi solicită preţuri cu până la 5500 euro mai mari faţă de cele ale locuinţelor similare din zonă, situate la o distanţă mai mare de transportul subteran.

1040 afișări
Imaginea articolului Vrei o locuinţă cu acces imediat la metrou? Preţurile sunt cu până la 5.500 euro mai mari

Vrei o locuinţă cu acces imediat la metrou? Preţurile sunt cu până la 5.500 euro mai mari (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Analiza a fost realizată pe 144 de apartamente cu două camere scoase la vânzare în zonele Dristor, Gorjului şi Titan, unde suprafaţa medie a unităţilor analizate este foarte apropiată, situându-se între 50 şi 55 metri pătraţi, potrivit imobiliare.ro.

"Accesul facil la mijloacele de transport este unul din cele mai importante criterii pentru un potenţial beneficiar care caută să achiziţioneze o locuinţă, 71% dintre vizitatorii portalului acordându-i calificativul important sau foarte important, conform unui studiu efectuat de noi recent", a declarat, într-un comunicat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

La fel ca în capitalele occidentale unde anunţul construirii unei linii moderne de transport în comun creşte preţurile apartamentelor din zonă, şi în Bucureşti proximitatea faţă de metrou face diferenţa.

Astfel, analiza imobiliare.ro arată că după trei ani de criză, un apartament cu două camere situat în imediata apropiere a unei staţii de metrou poate fi cu peste 5.000 de euro mai scump decât o locuinţă similară din acelaşi cartier aflată la o distanţă mai mare de 500 de metri.

Cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în zona Gorjului, unde un apartament cu două camere care se află în imediata apropiere a staţiei de metrou are un preţ mediu de 57.500 euro, cu 5.500 de euro (+11%) decât preţul mediu practicat pentru apartamentele similare aflate la o distanţă mai mare de 500 de metri de metrou.

Aproape 5.000 de euro în plus, adică 58.250 euro faţă de 53.500 euro, trebuie să plătească şi cei care doresc să îşi achiziţioneze o astfel de locuinţă în Titan. Diferenţa este ceva mai redusă în Dristor, unde preţul cerut pentru un apartament cu două camere aflat în apropierea staţiei de metrou este de 63.000 de euro, faţă de 61.000 de euro pentru o proprietate similară din zonă aflată la o distanţă mai mare.

Discrepanţa se menţine şi în cazul apartamentelor cu trei camere. În acest caz, diferenţele de preţ în cele trei zone analizate sunt cuprinse între 2.500 de euro, în Dristor şi 7.000 de euro în Gorjului.

Lansat în ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 21.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici