Vrei să lucrezi în străinătate? Vezi ce costuri implică locuirea în diferite ţări din Europa

Anunţurile de joburi pentru românii care vor să se angajeze în străinătate sunt extrem de tentante, în special pentru salariile cu mult peste ceea ce se oferă în România. Şi în condiţiile în care piaţa muncii din România nu s-a reglat încă, românii sunt dispuşi să se angajeze în străinătate chiar şi pe salarii care depăşesc cu puţin mia de euro, în speranţa că se vor îmbogăţi peste hotare. Nu iau în calcul, însă, că în unele ţări, viaţa este cu mult mai scumpă decât în România şi că, în unele situaţii, se pot întoarce în ţară mai săraci decât au plecat.

138 afișări
Imaginea articolului Vrei să lucrezi în străinătate? Vezi ce costuri implică locuirea în diferite ţări din Europa

Vrei să lucrezi în străinătate? Vezi ce costuri implică locuirea în diferite ţări din Europa (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Dacă până în urmă cu câţiva ani, ţările care ofereau cele mai multe posibilităţi de angajare pentru români erau Spania şi Italia, acum multe anunţuri de recrutare vin din partea angajatorilor din ţările nordice, Elveţia, Germania sau Marea Britanie.

Ţări în care, în general, costurile cu locuitul şi mâncarea sunt destul de piperate comparativ cu cele din România, iar un salariu de 1.500-2.000 de euro pe lună poate să fie insuficient şi pentru cheltuielile zilnice şi pentru a pune un ban deoparte pentru familia lăsată în ţară.
Citeşte mai multe despre ce costuri implică locuirea în diferite ţări din Europa pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici