Welcome Center, autostradă verde, weekend bucureştean - proiecte de promovare turistică avizate de CGMB

Primăria Capitalei va aloca 500.000 de lei lunar pentru studiile unor proiecte pentru dezvoltarea turistică a Capitalei, care includ Welcome Center, autostradă verde, weekend bucureştean şi porţi deschise la Palatul Parlamentului, potrivit unei hotărâri adoptate joi de CGMB.

730 afișări
Imaginea articolului Welcome Center, autostradă verde, weekend bucureştean - proiecte de promovare turistică avizate de CGMB

Welcome Center, autostradă verde, weekend bucureştean - proiecte de promovare turistică avizate de CGMB (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Banii vor fi alocaţi, potrivit hotărârii, Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Bucureşti - Bucharest Convention & Visitors Bureau. Consilierii generali au decis ca în fiecare lună asociaţia să primească suma de 500.000 de lei care vor fi investiţi în proiecte ce au în vedere promovarea Capitalei ca destinaţie turistică.

Dintre proiectele propuse pentru a fi implementate se regăsesc programe cu tematici precum distracţie, sport, evenimente, cumpărături, istorie şi cultură. Totodată, se propune realizarea unei autostrăzi verzi care să unească principalele parcuri bucureştene sau a unui Welcome Center care să fie amplasat la intrările în Bucureşti şi în aeroport.

Printr-un alt proiect, intitulat "Weekend bucureştean", "se doreşte revitalizarea obiectivului Calea Victoriei, dar şi crearea unei zone turistice de tip punte" între zonele Amzei - Romană şi Centrul istoric.

În ceea ce priveşte proiectul "Porţi deschise la Palatul Parlamentului", se are în vedere amenajarea peisagistică a spaţiului verde din faţa Parlamentului, dar şi amenajarea unui muzeu al comunismului în interiorul clădirii, precum şi a unui magazin de suveniruri din perioada comunistă.

"Pentru început vom lucra la imaginea Bucureştiului la nivel online. Trebuie să avem un site de destinaţie turistică de ultimă generaţie pentru că actualul site este de generaţia 1. Apoi trebuie să pregătim Târgul de turism care este în martie, apoi Târgul de rute al companiilor aeriene, iar pe zona de infrastructură turistică trebuie să dăm drumul la concursurile pentru Visitor Welcome Centrer sau Muzeul Comunismului la Palatul Parlamentului", a declarat Laurenţiu Bude unul dintre membrii boardului Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Bucureşti.

Potrivit lui Bude, Bucureştiul conţine toate elementele de bază ale unei destinaţii turistice pe care le au şi celelalte capitale europene, însă acestea nu sunt puse în valoare, fiind chiar considerat "cel mai bine păstrat secret al Europei".

"Capitala are un obiect de tip «cel mai» care întotdeauna reprezintă o ancoră pentru turişti, respectiv Palatul Parlamentului, are o zonă verde bogată, are zonă de apă, are zonă culturală, dar şi de distracţie", a mai spus Laurenţiu Bude.

Asociaţia are un buget multianual de 8,55 milioane de lei care va fi distribuit lunar pe măsură ce studiile de fezabilitate ale proiectelor vor fi realizate, se mai arată în proiectul de hotărâre adoptat joi.

Printre membrii fondatori ai Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Bucureşti - Bucharest Convention & Visitors Bureau se regăsesc Primăria Municipiului Bucureşti, Compania Naţională de Aeroporturi, Compania Naţională Tarom, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, Federaţia Industriei Hoteliere, Camera de Comerţ a Capitalei, Asociaţia Hora şi SKAL Romania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici