Zăpada de 25 de centimetri în Pasul Gutâi

Ninsorile au continuat să cadă în judeţul Maramureş, în noaptea de marţi spre miercuri, iar stratul de zăpadă a atins peste 25 de centimetri în Pasul Gutâi, traficul desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe DN 18 şi pe DJ 184.

232 afișări
Imaginea articolului Zăpada de 25 de centimetri în Pasul Gutâi

Zăpada de 25 de centimetri în Pasul Gutâi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Loghin Mateaş, şeful de sector din cadrul Drumurilor Naţionale Maramureş, a declarat, miercuri dimineaţă, că pe DN 18, în zona Pasului Gutâi, care face legătura între Baia Mare şi zona de nord a Maramureşului, şi în Pasul Prislop, dintre Borşa şi judeţul Suceava, stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară până la doi centimetri.

Drumarii maramureşeni au acţionat în zona Pasului Gutâi cu trei utilaje cu lamă şi două încărcătoare, acestea fiind şi singurele maşini în dotarea secţiei Maramureş.

"Pe parcursul nopţii au fost şi probleme, pentru că şoferii au fost prinşi nepregătiţi, dar cine să se gândească la asemenea ninsori în octombrie. Au fost tir-uri, dar şi dubiţe care au rămas înzăpezite sau nu au putut înainta. Noi le-am dat material antiderapant şi au ieşit singure. Normal că au mai fost blocaje în trafic, dar şi scandalagii", a declarat reprezentantul de la Drumuri Naţionale Maramureş.

Pe DN 18, în Pasul Prislop de la Borşa, a nins ceva mai puţin, iar în afara părţii carosabile s-au depus circa 12-13 centimetri, o situaţie similară înregistrându-se şi în zona Pasului Huta, care face legătura între judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Conform sursei citate, pe DN 19, în Pasul Huta, acţionează doar drumarii sătmăreni, pentru că nu au existat utilaje de deszăpezire care să fie trimise în acel sector de drum.

Pe tot parcursul nopţii s-a acţionat şi pe DJ 184 Cavnic - Ocna Şugatag, unde, de asemenea, a nins abundent, stratul de zăpadă pe acostament atingând 20 de centimetri.

Tiberiu Tulics, inginer-şef în cadrul societăţii Drumuri Poduri Maramureş, a declarat că până la orele dimineţii s-a reuşit curăţarea carosabilului pe o porţiune de 90 la sută. Pe drumul judeţean s-a intervenit cu şase utilaje de deszăpezire şi s-au împrăştiat 70 de tone de material antiderapant.

Traficul rutier pe DJ 184 a fost redeschis, după ce marţi, imediat după ninsorile abundente semnalate în zonă, s-a luat decizia redirecţionării circulaţiei rutiere pe DN 18, pentru evitarea blocajelor.

Miercuri dimineaţă s-a înregistrat prima ninsoare din acest sezon şi în municipiul Baia Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici