Zăpadă de 60 de centimetri la Bâlea Lac

Stratul de zăpada în zona Cota 2000 - Bâlea Lac a atins 60 de centimetri, în urma ninsorilor din ultimele 48 de ore, iar salvamontiştii din Argeş le atrag atenţia turiştilor că echipamentul de iarnă este obligatoriu pentru parcurgerea traseelor turistice montane din judeţ.

47 afișări
Imaginea articolului Zăpadă de 60 de centimetri la Bâlea Lac

Zăpadă de 60 de centimetri la Bâlea Lac (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Salvamont Argeş, stratul continuu de zăpadă începe, în general, la altitudini de 1.500 de metri, unde măsoară cinci-şapte centimetri, iar zăpadă este viscolită pe versanţi.

"A nins în ultimele 48 de ore, iar stratul de zăpadă în zona Cota 2000 - Bâlea Lac are 60 de centimetri. Echipamentul de iarnă este obligatoriu pentru parcurgerea traseelor turistice montane din judeţ, pentru că altfel parcurgerea traseelor turistice montane din judeţul Argeş, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, în masivele muntoase Făgăraş, Piatra Craiului, Iezer-Păpuşa şi Leaota este un pericol," a declarat Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş.

Sănduloiu a mai spus că turiştii aflaţi în dificultate trebuie să sune la Dispeceratul Naţional Salvamont.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici