Zboruri anulate pe aeroportul londonez Heathrow şi transporturi perturbate din cauza ceţei dense

O ceaţă densă afecta luni transporturile în Marea Britanie, iar aproximativ 10% din zborurile de pe Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din capitala britanică, au fost anulate, relatează AFP în pagina electronică.

153 afișări
Imaginea articolului Zboruri anulate pe aeroportul londonez Heathrow şi transporturi perturbate din cauza ceţei dense

Zboruri anulate pe aeroportul londonez Heathrow şi transporturi perturbate din cauza ceţei dense

Biroul pentru Meteorologie (The Met Office) a avertizat că această ceaţă poate reduce vizibilitatea la mai puţin de 100 de metri, însă anunţa că aceasta urma să se ridice luni după-amiaza.

Un şofer a murit, iar o fată în vârstă de cinci ani a fost rănită duminică, după ce o maşină s-a izbit de un copac, în condiţii de ceaţă densă, la Uttoxeter, în centrul Angliei.

Heathrow a anunţat că aproximativ 45 de zboruri au fost anulate, iar aeroporturile din Londra, Manchester, Leeds Bradford, Glasgow, Belfast şi Cardiff au anunţat toate întârzieri.

"Am suplimentat personalul în terminale pentru a oferi asistenţă pasagerilor care circulă astăzi (luni)", a anunţat o purtătoare de cuvânt de la Heathrow.

"Ne cerem scuze, încă o dată, pentru perturbări", a adugat ea.

Oficiali de la Heathrow s-au întâlnit cu reprezentanţi ai unor companii aeriene şi companiei de navigaţie aeriană NATS pentru a întocmi un program şi a decide ce zboruri să anuleze, a precizat purtătoarea de cuvânt.

În condiţii de ceaţă, aeroporturile trec la utilizarea radarului şi la "proceduri în caz de vizibilitate redusă", în vederea asigurării rulării, decolării şi aterizării în siguranţă a avioanelor.

Aceste proceduri cresc intervalul dintre zboruri cu până la 50%, deoarece ele rulează departe de pistă, pentru ca instrumentele de bord să nu interfereze cu ale altor avioane.

Compania aeriană low cost Easyjet a avertizat că este afectată de o "pertubare majoră a reţelei, astăzi (luni), din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din întreaga Europă, care conduc la o vizibilitate redusă".

"Acest lucru a afectat un număr important de avioane şi echipaje care asigurau zboruri astăzi (luni)", afirmă compania într-un comunicat.

Cu toate acestea, Marea Britanie s-a bucurat de o toamnă foarte blândă, temperaturile urcând până la 22 de grade Celsius duminică, un record pentru luna noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici