Zeci de absolvenţi de liceu din Bistriţa-Năsăud şi-au depus deja actele pentru indemnizaţia de şomaj

Peste 80 de absolvenţi de liceu din acest an şi-au depus până vineri la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud actele pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj, chiar dacă vineri a fost ultima zi de înscrieri pentru sesiunea din toamnă a Bacalaureatului.

311 afișări
Imaginea articolului Zeci de absolvenţi de liceu din Bistriţa-Năsăud şi-au depus deja actele pentru indemnizaţia de şomaj

Zeci de absolvenţi de liceu din Bistriţa-Năsăud şi-au depus deja actele pentru indemnizaţia de şomaj

Cei 83 de tineri din Bistriţa-Năsăud care cer şomaj au terminat anul acesta liceul şi nu vor să urmeze altă şcoală.

Tinerii care au terminat liceul, indiferent că au promovat sau nu Bacalaureatul, se pot înscrie la sediile AJOFM pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj care se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de şase luni.

“Începând cu data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2016 – 2017, în evidenţele AJOFM Bistriţa – Năsăud s-au înregistrat 83 de absolvenţi. Ei sunt înregistraţi ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Din cei 83 de absolvenţi înregistraţi s-au încadrat deja în muncă opt” a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Adina Preda.

Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor timp de şase luni, fiind calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, de 250 de lei.

Absolvenţii care decid să îşi continue studiile, precum şi cei care nu au respectat termenul de depunere a dosarului, de 60 de zile de la absolvire, nu vor beneficia de indemizaţia de şomaj.

În Bistriţa-Năsăud au fost înregistraţi în ultimul an şcolar 2.348 de absolvenţi, dintre care numai 1.802 s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat. După afişarea rezultatelor, peste 25% au obţinut medii sub 6 şi au fost declaraţi respinişi.

Vineri a fost ultima zi de înscrieri pentru sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat, care va începe pe 21 august, cu proba scrisă la Limba română, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici