Patriarhia Română, "constrânsă de realitate" să confirme: În imaginile controversate, în care apar doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, este Episcopul Huşilor. Va fi sfătuit să se retragă

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că după ce a analizat imaginile cu doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, apărute în spaţiul public, poate confirma că unul dintre aceştia este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

14362 afișări
Imaginea articolului Patriarhia Română, "constrânsă de realitate" să confirme: În imaginile controversate, în care apar doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, este Episcopul Huşilor. Va fi sfătuit să se retragă

Patriarhia Română: În imaginile controversate, în care apar doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, este Episcopul Huşilor. Va fi sfătuit să se retragă

Vasile Bănescu spune că a analizat imaginile difuzate în presă şi poate confirma că bărbatul care apare în imagini este chiar Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeau.

"Astăzi am vizionat această filmare şi, din păcate, sunt constrâns de realitate, să confirm că persoana implicată implicată în această înregistrare este actualul episcop de Huşi", a declarat Vasile Bănescu.

Bănescu a precizat că acesta va fi sfătuit, cel mai probabil, să se retragă din funcţie.

Joi, reprezentanţii Episcopiei Huşi declarau că imaginile ar fi, potrivit lui Bârlădeanu, trucate.

"Preasfinţitul susţine că imaginile la care faceţi referire sunt trucate şi la momentul de faţă atât pot să vă comunic. Este în desfăşurare un proces penal de şantaj. Episcopul Corneliu susţine că acele imagini nu sunt reale", a declarat Cosmin Gubernat, consilier cultural şi social - misionar al Episcopiei Huşilor.

Un răspuns asemănător a venit şi din partea avocatului Episcopului Corneliu Bârlădeanu.

"Clientul meu nu recunoaşte sub nicio formă imaginile respective, susţine sută la sută că sunt trucate, că probabil aşa cum aţi văzut, eu nu le-am văzut foarte bine, sunt blurate şi în acelaşi timp se vede că s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaşte în film şi a negat tot timpul că ar fi existat filme cu el", a declarat avocatul Liviu Bran.

Pe 30 iunie, procurorii DNA Iaşi i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, judeţul Vaslui, pentru că l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

DNA susţinea că un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ar fi fost şantajat de trei preoţi cu materiale presupus compromiţătoare, cerând în schimb funcţii şi bani, iar surse judiciare declarau atunci corespondentului Mediafax că persoana şantajată este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

Vezi video pe www.cancan.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici