Zeci de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări

Zeci de blocuri din Capitală vor rămâne fără apă caldă, din cauza unor lucrări pe care Termoenergetica Bucureşti le va face începând de luni în zone din sectoarele 1, 3, 4, 5 şi 6.

563 afișări
Imaginea articolului Zeci de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă că începând de luni se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare şi de reparaţii pe conductele reţelei primare, în zone din sectoarele 1, 3, 4, 5 şi 6 din Capitală.

Astfel, vor fi lucrări în zona Calea Griviţei din Sectorul 1, unde se efectuează lucrări de reîntregire a magistralei, după finalizarea lucrărilor de primă urgenţă. Pentru aproximativ 20 blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 25 iulie ora 9.00 şi 28 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare.

Vor fi lucrări şi în zona străzii Zizin din Sectorul 3, unde se efectuează lucrări de reparaţii pe Magistrala II Sud şi unde vor fi înlocuiţi aproximativ 35 de metri de conductă tur/retur. Pentru aproximativ 95 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 24 iulie, ora 10.00 şi 28 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1990, această porţiune de reţea având aproape 35 de ani de funcţionare.

Se va interveni şi în zona străzii Străduinţei nr. 4, (în parcarea aferentă blocului A5), aleea Ciceu nr. 8-10 (în parcarea şi carosabilul aferente blocului R10) din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 50 de metri de conductă. Pentru aproximativ 90 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada cuprinsă între 24 şi 31 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1977, această porţiune de reţea termică primară având peste 45 de ani de funcţionare. Din motive tehnice, lucrarea nu a putut fi executată în perioada 17 - 21 iulie 2023, precizează compania.

În zona străzii Locotenent Colonel Constantin Marinescu din Sectorul 5 se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproape 40 de blocuri, în perioada cuprinsă între 21 şi 28 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1969, această porţiune de reţea termică primară
având aproape 55 de ani de funcţionare.

Vor fi lucrări în zona Bulevardului 1 Mai din Sectorul 6, unde se continuă lucrările de înlocuire a reţelei primare. Pentru aproximativ 65 blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă, în perioada cuprinsă între 23 şi 26 iulie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1977, această porţiune de reţea având peste 45 de
ani de funcţionare.

„Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operaţiuni, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat”, au transmis reprezentanţii companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici