Zeci de demisii în grădiniţele din Capitală din cauza reducerilor salariale cu 25%

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ sesizează conducerea Ministerului Educaţiei că grădiniţele din Capitală funcţionează cu număr redus de personal, după ce zeci de angajaţi şi-au dat demisia din cauza reducerii cu 25 la sută a salariilor.

54 afișări
Imaginea articolului Zeci de demisii în grădiniţele din Capitală din cauza reducerilor salariale cu 25%

În Capitală sunt zeci de demisii din cauza reducerilor salariale cu 25% (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"O parte dintre unităţile de învăţământ preşcolar din Capitală funcţionează cu personal subdimensionat, încălcând prevederile legale. Sunt grădiniţe care nu respectă cerinţele Direcţiei de Sănătate Publică, întrucât nu au bucătari, personal de îngrijire, paznici sau personal de întreţinere. Această situaţie a fost provocată de blocarea posturilor devenite vacante în urma demisiilor sau a pensionărilor", arată reprezentanţii FSLI într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit acestora, în Sectorul 3 sunt 70 de posturi vacante blocate la nivelul grădiniţelor, din care 50 au fost eliberate în urma demisiilor şi 20 prin pensionări. De asemenea, Sectorul 5 are 62 de posturi vacante, 15 fiind eliberate prin demisii.

"FSLI reclamă neconcordanţa între condiţiile impuse de autorităţile de control ale statului şi cele ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Atragem atenţia opiniei publice că din cauza blocării acestor posturi grădiniţele nu-şi pot desfăşura activitatea, iar unele dintre ele riscă să fie închise. Semnalăm conducerii MECTS că demisiile angajaţilor au fost provocate de reducerile cu 25% a salariilor. Păstrarea acestui nivel de salarizare, extrem de scăzut, va respinge potenţialii candidaţi pentru ocuparea acestor posturi vacante", au precizat reprezentanţii federaţiei sindicale.

Aceştia au menţionat că posturile rămase vacante prin demisie sau pensionare sunt blocate automat, iar în aceste condiţii riscul ca grădiniţele să nu mai poată funcţiona este mare.

În Capitală sunt peste 2.900 de educatoare şi 180 de grădiniţe, din care 150 cu persoanlitate juridică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici