Zeci de percheziţii în Timişoara într-un dosar de trafic de droguri şi cămătărie

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, miercuri, 24 de percheziţii, în oraşul Timişoara, într-un dosar de trafic de droguri, constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi alte infracţiuni, ce vizează lideri ai lumii interlope din oraş.

1526 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii în Timişoara într-un dosar de trafic de droguri şi cămătărie

Zeci de percheziţii în Timişoara într-un dosar de trafic de droguri şi cămătărie

Cele 24 de percheziţii au fost făcute în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 22 de suspecţi. Aceştia sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie a unei locuinţe sau a unui local pentru consumul ilicit de droguri, deţinerea de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi camătă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, suspiciunea este că, între anii 2017-2019, în municipiul Timişoara s-ar fi constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, care se ocupa cu traficul de cocaină. Nucleul acestui grup l-ar fi reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în şantaje, reglări de conturi, extorcări.

Protecţia activităţilor infracţionale ar fi fost asigurată de un lider marcant al lumii interlope din Timişoara, care, pentru sprijinul acordat, era recompensat periodic fie cu bani obţinuţi din traficul de droguri, fie prin oferirea drogurilor pentru consum.

Aceleaşi surse spun că gruparea controla piaţa de cocaină din oraş, mare parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării.

Unul dintre aceşti furnizori primea regulat cantităţi de cocaină din Spania, o filieră pe care şi-ar fi dezvoltat-o în timp. Alături de furnizorii din Timişoara acţiona şi unul din Oradea, care deţinea cantităţi importante de cocaină de o calitate superioară, provenită din străinătate.

Sursele citate precizează că unii dintre suspecţi ar fi investit banii obţinuţi din traficul de droguri şi în acordarea de împrumuturi cu camătă, pentru a avea profit mai mare.

În urma descinderilor de miercuri, zeci de persoane vor fi conduse la audieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici