Zeci de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Galaţi, din cauza unui miros suspect. Tată şi fiu, amendaţi cu câte 500 de lei

Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost amendaţi, miercuri, de poliţişti, după ce au folosit un spray lacrimogen într-un bloc din Galaţi. Autorităţile au stabilit că aceasta a fost sursa mirosului de gaz, care a determinat pompierii şi poliţiştii să evacueze blocul.

1901 afișări

Potrivit IPJ Galaţi, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit că doi bărbaţi, tată şi fiu, s-au certat şi au folosit un spray iritant.

„Poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 11.00, un bărbat, de 63 de ani, locatar al imobilului în cauză, pe fondul unui conflict spontan cu fiul său, de 31 de ani, ar fi folosit un spray iritant lacrimogen, pentru a-l da afară din locuinţa, pe acesta”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Galaţi.

 

Potrivit acestora, cei doi au fost amendaţi cu câte 500 de lei pentru „participare şi provocare de scandal”.

Ştirea iniţială

Zeci de persoane au fost evacuate, miercuri, dintr-un bloc din Galaţi, după ce în interiorul imobilului a apărut un miros suspect. Pompierii au solicitat intervenţia echipajului pentru cercetare chimică, biologică şi nucleară de la Brăila, după ce s-a stabilit că nu este miros de gaz.

Incidentul s-a produs într-un cartier din Galaţi, iar potrivit pompierilor, au fost evacuate 36 de persoane, dintre care opt sunt copii. Echipele de intervenţie au stabilit că nu este vorba despre o scurgere de gaz şi au solicitat autospeciala CBRN de la Brăila.

„Dispeceratul ISU a fost solicitat pe strada Frunzei, la blocul 4F, din cauza unui miros persistent care se manifesta pe casa scării blocului cu 4 etaje. Pompierii au evacuat 28 adulţi şi 8 copii din întregul bloc (...)s-au făcut măsurători şi nu este gaz. Sursa mirosului nu este cunoscută şi a fost solicitat un echipaj cu autospeciala CBRN de la ISU Brăila, care urmează să ajungă în scurt timp la incident”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Pentru eliminarea mirosului, pompierii au deschis toate uşile blocului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici