Zelenski îl numeşte pe Hordiciuk noul comandant al Gărzii Naţionale

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit pe general-locotenentul Volodimir Hordiciuk în funcţia de noul comandant adjunct al Gărzii Naţionale a Ucrainei (NSU), a anunţat Biroul Preşedintelui pe 5 aprilie.

1617 afișări
Imaginea articolului Zelenski îl numeşte pe Hordiciuk noul comandant al Gărzii Naţionale

Zelenski îl numeşte pe Hordiciuk noul comandant al Gărzii Naţionale

Garda Naţională este o unitate de trupe interne care funcţionează în subordinea Ministerului de Interne. Unitatea este responsabilă de protejarea ordinii publice, de paza instalaţiilor importante din punct de vedere strategic şi de combaterea grupurilor armate.

La începutul acestui an, Ministerul de Interne a raportat că NSU a distrus sau neutralizat 112 tancuri ruseşti în prima lună a anului 2024, cu o valoare totală estimată la peste 300 de milioane de dolari.

Potrivit rapoartelor presei, Hordiciuk este originar din regiunea Jitomir. A studiat la Institutul din Kiev al Forţelor Aeriene Ucrainene şi a primit şi o diplomă de Master.

Între 2014 şi 2016, Hordiciuk a ocupat funcţia de prim-adjunct al şefului Departamentului Teritorial de Est al NSU, înainte de a fi numit şef al Administraţiei Teritoriale de Vest NSU.

Din 2019, a lucrat ca şef al Administraţiei Teritoriale Centrale a Gărzii Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici