Ziua Naţională a Adopţiei. Sărăcia, cel mai mare inamic pentru 320.000 de copii care se zbat să trăiască

  • Miercuri, 2 iunie 2021, este Ziua Naţională a Adopţiei.
  • 39% din copiii României se nasc luptători de nevoie.
  • Doar 1.071 de copii au intrat într-o familie în 2020, dintr-un total de 4.249.
  • Numărul orfanilor este în creştere.
  • 320.000 de copii trăiesc la limita suprevieţuirii: 32% din ei ajung în centre din cauza sărăciei, iar 25% sunt abuzaţi sau neglijaţi.
251 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională a Adopţiei. Sărăcia, cel mai mare inamic pentru 320.000 de copii care se zbat să trăiască
Este Ziua Naţională a Adopţiei. Doar 1.071 de copii au intrat într-o familie anul trecut, dintr-un total de 4.249. Numărul orfanilor care aşteaptă e în creştere, la fel ca numărul familiilor atestate pentru adopţie.
 
Lipseşte o punte între ei pe care statul nu face eforturi să o construiască. 
 
 

39% din copiii României se nasc luptători de nevoie

 
Sărăcia e cel mai mare inamic pentru 320.000 de suflete care trăiesc la limita supravieţuirii. 32% din ei ajung în centre din cauza sărăciei şi 25% sunt abuzaţi sau neglijaţi.
 

Zeci de mii de copii au fost vânduţi în România

 
Zeci de mii de copii au fost vânduţi în România şi nimeni nu a fost pedepsit pentru asta. Astăzi, copiii sunt adulţi şi vor să îşi găsească familiile, dar nici acum nu sunt sprijiniţi. Numele lor sunt acum franceze, italiene, spaniole sau engleze.
 
Unii au avut şansa să ajungă în familii care au avut grijă de ei. Alţii nu, nimeni nu mai ştie nimic de soarta lor, au fost victime ale reţelelor de traficanţi de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici