Acces fără viză pentru suporterii care vor vizita Rusia pe durata Campionatului Mondial din 2018

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, marţi, că toţi suporterii care vor vizita Rusia pe durata Campionatului Mondial de fotbal din 2018 vor beneficia de acces fără viză, notează agenţia rusă de presă Sputnik.

536 afișări
Imaginea articolului Acces fără viză pentru suporterii care vor vizita Rusia pe durata Campionatului Mondial din 2018

Acces fără viză pentru suporterii care vor vizita Rusia pe durata Campionatului Mondial din 2018 (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Vladimir Putin a semnat un proiect de lege care dă dreptul vizitatorilor cu "documente de identitate de suporter", emise de către guvernul rus, să pătrundă fără viză în Rusia pe durata Campionatului Mondial din 2018, precum şi pentru o perioadă de zece zile înainte şi după competiţie.

Pentru a intra în Rusia, suporterii trebuie să prezinte un document de identificare (buletin sau paşaport), biletul pentru meci şi un act care să certifice achiziţia tichetului.

Sistemul va fi similar celui folosit pe durata Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014, care a permis spectatorilor să-şi introducă datele personale într-o bază online pentru a primi documentele de identificare din partea autorităţilor.

Proiectul de lege privind accesul suporterilor fără viză a fost anunţat de Vladimir Putin în 2014 şi a fost adoptat la finele lunii iunie de către Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici