Adrian Diaconu s-a retras oficial în cadrul galei de box de la Montreal

Pugilistul Adrian Diaconu s-a retras oficial din activitate în cadrul galei de box de la Centre Bell din Montreal, în care Lucian Bute urmează să-l întâlnească pe rusul Denis Gracev.

493 afișări
Imaginea articolului Adrian Diaconu s-a retras oficial în cadrul galei de box de la Montreal

Adrian Diaconu s-a retras oficial în cadrul galei de box de la Montreal (Imagine: Geroge Filip/Mediafax Foto)

Diaconu şi-a anunţat retragerea din activitate în mai, iar duminică dimineaţă a fost omagiat la Montreal.

În vârstă de 34 de ani, Diaconu a obţinut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta (1997), una de argint la Houston (1999) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Minsk (1998).

Diaconu a trecut la profesionişti în 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney, unde în meciul decisiv pentru accederea în turneul olimpic l-a învins pe britanicul Carl Froch, adversarul lui Lucian Bute în gala de la 26 mai. El a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi trei înfrângeri, toate meciurile pierdute având loc în întâlniri contând pentru titlul mondial. În 2008, Diaconu a câştigat titlul mondial WBC, după o gală disputată la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici