Adrian Mititelu, audiat la DNA în dosarul "valiza"

Patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat că a fost, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în calitate de martor în dosarul "valiza", precizând că procurorii l-au chemat în legătură cu unele convorbiri telefonice interceptate în luna mai în acest caz.

12 afișări
Imaginea articolului Adrian Mititelu, audiat la DNA în dosarul "valiza"

Adrian Mititelu, audiat la DNA în dosarul "valiza" (Imagine: Mediafax Foto)

Adrian Mititelu s-a prezentat, vineri, la DNA, unde a dat o declaraţie de martor în dosarul "valiza" în care finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, este urmărit de procurori pentru infracţiuni de corupţie, acesta ieşind după două ore din sediul Direcţiei.

Mititelu a precizat că în luna mai a discutat la telefon cu patroni ai mai multor echipe de fotbal, printre care şi cu finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, convorbiri care au fost interceptate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Întrebat dacă în cadrul acelor convorbiri au discutat şi despre sume de bani sau despre tranzacţii cu terenuri, Adrian Mititelu a arătat că nu au avut niciodată astfel de discuţii.

Patronul Universităţii Craiova, a mai spus, răspunzând unei întrebări, că procurorii i-au pus să asculte acele convorbiri interceptate, arătând că le-a găsit "haioase". În final, Mititelu a precizat că a fost chemat în calitate de martor şi că nu simte să fi greşit cu ceva.

La începutul săptămânii s-a prezentat la DNA şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care a semnat un proces-verbal prin care arată că îşi va folosi dreptul de a nu da declaraţii pe parcursul urmăririi penale. Totodată, marţi, a fost audiat la DNA selecţionerul Victor Piţurcă, acuzat în dosarul "valiza" de favorizarea infractorului.

În urmă cu o săptămână, procurorii anticorupţie i-au prezentat acuzaţiile selecţionerului Piţurcă, de favorizare a infractorului, respectiv a lui Gigi Becali. Victor Piţurcă a fost adus atunci la DNA după ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere.

În dosarul "valiza" procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în data de 7 mai, faţă de George Becali, finanţator al clubului de fotbal "Steaua Bucureşti", acuzat de două infracţiuni de dare de mită, Teia Sponte, acuzat de complicitate la dare de mită, Anton Doboş, preşedintele clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mită şi Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, acuzat de complicitate la luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici