Adversarele echipelor româneşti din Liga Europa: Cu cine vor juca Petrolul, Pandurii şi Astra în play-off

Formaţiile româneşti care participă în Liga Europa şi-au aflat adversarii din play-off în urma tragerii la sorţi de la Nyon.

1850 afișări
Imaginea articolului Adversarele echipelor româneşti din Liga Europa: Cu cine vor juca Petrolul, Pandurii şi Astra în play-off

Adversarele echipelor româneşti din Liga Europa: Cu cine vor juca Petrolul, Pandurii şi Astra în play-off (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Echipa Petrolul Ploieşti va întâlni formaţia galeză care evoluează în Premier League, Swansea, în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa, s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon.

Manşa tur va avea loc la 22 august, pe terenul echipei Swansea, iar returul la 29 august, la Ploieşti.

Petrolul nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi de vineri.

Swansea s-a calificat în play-off-ul Ligii Europa, după ce a eliminat formaţia suedeză Malmo, 4-0 în Ţara Galilor şi 0-0 în deplasare.

Club fondat în 1912, Swansea City a promovat pentru prima oară în prima ligă engleză în 1981, retrogradând după doi ani. În 2011 au revenit în primul eşalon, reuşind să se claseze pe locul 11 în primul sezon şi pe 9 în cel de-al doilea. Totodată, Swansea a câştigat sezonul trecut primul trofeu important, Cupa Ligii Angliei, după ce a trecut în finală, cu scorul de 5-0, de Bradford.

Oraşul Swansea are o populaţie de 239.000 de locuitori, în timp ce echipa îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Liberty Stadium, de 20.750 de locuri.

Managerul echipei este fostul internaţional danez Michael Laudrup, acesta având în lot doar patru jucători galezi. Printre cei mai cunoscuţi jucători se numără olandezii Jonathan de Guzman şi Michel Vorm, spaniolii Chio, Michu, Pablo Hernandez şi sud-coreeanul Sung-Yong Ki.

În această vară, Swansea i-a transferat pe Meade (Arsenal), Wilfried Bony (Vitesse Arnhem, care reprezintă şi cel mai scump jucător din istoria clubului, 13,8 milioane de euro), Gogici (Olympiakos Pireu), Shelvey (FC Liverpool, 5,9 milioane de euro), Zabret (Domzale), Pozuelo (Betis Sevilla, 500.000 de euro) şi Jordi Amat (Espanol, 2,9 milioane de euro). În total, Swansea a cheltuit în această vară 23,1 milioane de euro pe transferuri.

Swansea a fost acceptată direct în play-off-ul Ligii Europa.

Echipa Pandurii Târgu Jiu va întâlni formaţia portugheză Sporting Braga.

Manşa tur va avea loc la 22 august, la Cluj-Napoca, iar returul la 29 august, la Braga.

Formaţia gorjeană nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi de vineri.

Sporting Braga s-a calificat în actualul sezon al Ligii Europa, după ce a terminat campionatul trecut pe poziţia a patra în Portugalia. Braga a fost acceptată direct în play-off-ul competiţiei.

Din lotul echipei antrenate din acest sezon de Jesualdo Ferreira (67 de ani) fac parte jucători precum Eduardo (portar), Custodio (mijlocaş), Helder Barbosa, Alan şi Yazalde (atacanţi).

În palmaresul echipei, care îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Axa, figurează un trofeu al Cupei Portugaliei. În sezonul 2010/2011, Sporting Braga a jucat finala Ligii Europa, pe care a pierdut-o, la Dublin, contra celor de la FC Porto, scor 0-1.

Sporting, pregătită până în această vară de Jose Peseiro, a evoluat sezonul trecut în grupele Ligii Campionilor, fiind învinsă de CFR Cluj, după 2-0, la Braga, şi 3-1, în România.

Echipa Astra Giurgiu va întâlni formaţia israeliană Maccabi Haifa, în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa.

Manşa tur va avea loc la 22 august, în Israel, iar returul la 29 august, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Astra nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi de vineri.

Câştigătoarele dublelor manşe se califică în faza grupelor. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 30 august, la Monaco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici