Alberto Contador părăseşte echipa Astana

Ciclistul spaniol Alberto Contador, recent câştigător al Turului Franţei, părăseşte gruparea kazahă Astana, a anunţat, miercuri, sportivul iberic, prin intermediul unui comunicat.

18 afișări
Imaginea articolului Alberto Contador părăseşte echipa Astana

Alberto Contador părăseşte echipa Astana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ciclistul spaniol Alberto Contador, recent câştigător al Turului Franţei, părăseşte gruparea kazahă Astana, a anunţat, miercuri, sportivul iberic, prin intermediul unui comunicat.

Contador, 27 de ani, aflat sub contract cu Astana până la finalul anului 2010, a respins ultimatumul echipei sale, care îi solicitase, până marţi, prelungirea contractului.

Triplu câştigător al "Marii Bucle" (2007, 2009, 2010), Contador "va studia cu mult calm" ofertele pe care le va primi, conform purtătorului său de cuvânt, Jacinto Vidarte.

Responsabilii echipei Astana au confirmat, miercuri, separarea de Alberto Contador. "Decizia sa de a ne părăsi nu a depins de noi, ci de alte propuneri din exterior. Îi respectăm alegerea şi îi dorim succes în continuare. În ultimii trei ani, sponsorul kazah i-a oferit cele mai bune condiţii de pregătire, pentru a-şi îmbogăţi palmaresul", se arată într-un comunicat al echipei Astana.

Oficialii grupării kazahe au adăugat că Alberto Contador a dorit înainte de debutul Turului Franţei să ajungă rapid la un acord privind prelungirea contractului său cu Astana. "Propunerea noastră din punct de vedere financiar a fost superioară celei deja existente, însă contractul trebuia semnat în cel mai scurt timp posibil, pentru a pregăti în cele mai bune condiţii viitorul sezon competiţional. Contador a fost cel care a impus această condiţie, pentru a avea o vacanţă liniştită. Fixând un termen limită pentru data de 25 iulie, în seara de după finalul Turului Franţei, şi prelungind acest termen cu 48 de ore, aşa cum ne-a cerut Contador, noi credem că am respectat dorinţele rutierului spaniol. Nu l-am pus niciodată sub presiune şi am acţionat întotdeauna în funcţie de dorinţele sale", se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici