Alcaraz trece în sferturi la Queen's Club, Fritz a fost eliminat

Carlos Alcaraz, principalul favorit, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Queen's Club Championships, după ce l-a învins joi pe Jiri Lehecka cu 6-2, 6-3, în timp ce Taylor Fritz, al treilea favorit, a fost eliminat de Adrian Mannarino.

181 afișări
Imaginea articolului Alcaraz trece în sferturi la Queen's Club, Fritz a fost eliminat

Alcaraz trece în sferturi la Queen's Club, Fritz a fost eliminat

Alcaraz joacă pe iarbă pentru prima dată în această săptămână de la eliminarea din turul patru la Wimbledon anul trecut şi se acomodează încet cu această suprafaţă mai rapidă şi mai puţin cunoscută.

"Sunt mulţumit de nivelul la care am jucat astăzi... Am avut un meci foarte solid. Mă simt foarte confortabil aici, pe iarbă, acumulând experienţă şi ore pe iarbă", a declarat Alcaraz, numărul doi mondial.

"Aşteptările tale se schimbă atunci când joci primul tău sfert de finală (pe iarbă), mă bucur de fiecare secundă şi mă duc în turul următor cu încredere".

Alcaraz a luat un avans de 3-0 în setul inaugural, în ciuda faptului că a căzut şi şi-a scăpat racheta la unul din punctele câştigate de adversarul său.

Alcaraz s-a pus din nou pe picioare şi s-a şters de praf şi apoi s-a distanţat rapid, pecetluind primul set cu un rever câştigător în cross-court care a trecut pe lângă Lehecka şi a aterizat chiar pe linie.

Alcaraz a continuat cu aceaşi intensitate şi în setul al doilea, Lehecka având dificultăţi în a anticipa loviturile sale joase de la sol, în timp ce spaniolul a salvat şi el trei mingi de break pentru a conduce cu 4-1.

În acel moment, deşi Lehecka a reuşit să îşi păstreze serviciul, Alcaraz a obţinut victoria la a treia minge de meci, după un retur prea lung al cehului.

În schimb, pregătirile lui Fritz pentru Wimbledon au fost întrupte, americanul fiind învins în două seturi de Mannarino, francezul câştigând cu 6-4, 7-6(7) şi trecând în sferturile de finală.

Mannarino a obţinut a doua victorie în faţa unui jucător din top 10 în tot atâtea săptămâni, după ce l-a învins pe Daniil Medvedev la 's-Hertogenbosch.

Mannarino îl va înfrunta pe australianul Alex de Minaur, care l-a eliminat pe Diego Schwartzman cu o victorie categorică de 6-2, 6-2, în doar 65 de minute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici