Alessandro Moggi nu mai este impresarul lui Mutu

Agentul italian de jucători Alessandro Moggi, care îl impresariază pe atacantul Adrian Mutu, a rămas fără licenţă de impresar după ce Curtea de Justiţie a FIGC l-a găsit vinovat de încălcarea codului justiţiei sportive şi regulamentului agenţilor de jucători, informează presa italiană.

29 afișări
Imaginea articolului Alessandro Moggi nu mai este impresarul lui Mutu

Adrian Mutu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiul lui Luciano Moggi, fostul director general al clubului Juventus Torino, a primit o suspendare de patru ani din partea instanţei forului italian şi o amendă de 250.000 de euro.

De asemenea, Curtea de justiţe a forului italian a dictat sancţiuni pentru alţi doi agenţi, care făceau parte din compania de impresariat GEA World, Francesco Zavaglia şi Pasquale Gallo. Lui Zavagali i-a fost ridicată licenţa pentru 18 luni şi a fost amendat cu 100.000 de euro, în timp ce Gallo a fost suspendat pentru 12 luni şi penalizat cu o amendă de 50.000 de euro.

"Suspendările dictate de curtea federală lui Moggi, Gallo şi Zavaglia duc la ruperea, cu efect imediat, a rapoartelor de impresariat pe care le au cu jucătorii. Va fi interesant de observat acum încercarea altor agenţi de a obţine seviciile unor jucători ca Mutu, Aquilani, Liverani, Bovo sau dacă fotbaliştii în cauză îşi vor menţine încrederea în Moggi", notează site-ul calciomercato.com

Atacantul român Adrian Mutu este impresariat de Alessandro Moggi din toamna anului 2004, acesta fiind cel care a faciliat transferul internaţionalul român la Juventus în 2005.

Procesul de corupţie privind agenţia de impresariat Gea World a început la 25 martie 2008, tatăl lui Alessandro Moggi, Luciano Moggi, pe atunci director general la Juventus, fiind acuzat că a recurs la violenţă şi ameninţări, influenţând astfel unele transferuri de jucători realizate de Gea World, care era condusă de fiul său.

Acuzarea a cerut în acest caz şase ani de închisoare pentru Luciano Moggi şi cinci ani de închisoare pentru fiul acestuia, însă, în final, Luciano Moggi a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, iar Alessandro Moggi a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare.

Alte patru persoane judecate în acest caz, Franco Zavaglia, Davide Lippi (n.r. - fiul lui Marcello Lippi), Pasquale Gallo şi Francesco Ceravolo, au fost achitate.

Citeşte şi:

Moggi: Mutu rămâne la Fiorentina

Luciano Moggi, un an şi şase luni de închisoare cu suspendare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici