Amelia Racea a câştigat concursul individual feminin la Internaţionalele României de gimnastică

Sportiva Amelia Racea a câştigat, sâmbătă, concursul individual compus feminin din cadrul Campionatelor Internaţionale de gimnastică ale României, disputate în Sala Olimpia din Ploieşti.

118 afișări
Imaginea articolului Amelia Racea a câştigat concursul individual feminin la Internaţionalele României de gimnastică

Amelia Racea a câştigat concursul individual feminin la Internaţionalele României de gimnastică (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

În clasamentul final al concursului Amelia Racea, cu 58,150 puncte, a fost urmată de Elisabetta Preziosa (Italia, 55,300 puncte) şi de ginmasta româncă Diana Chelaru ( 55,250 puncte).

Antrenorul lotului feminin al Romaniei, Nicolae Forminte, a declarat, la finalul concursul de sâmbătă, că în evoluţia gimnastelor române s-au văzut şi lucruri bune, dar şi unele mai puţin pozitive. "În exerciţile fetelor s-au văzut lucruri pozitive, dar şi negative. Îmbucurător, în condiţiile în care în concurs au fost şi fete noi, este că am arătat progrese la capitolul concentrare. Dacă Izbaşa şi Tămârjan nu pot concura încă, prima în recuperare după operaţie, a doua acuzând încă o accidentare, m-a bucurat exerciţiul Ameliei Racea la bârnă, dar şi revenirea Anei Porgras, care a lucrat bine la cele două aparate unde a concurat. În continuarea pregătirii aveam în program participarea la un concurs în Franţa", a precizat Forminte.

Duminică, de la ora 11.00, se vor disputa finalele pe aparate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici