Amelie Mauresmo, directoarea Roland Garros: Tenisul masculin are mai mult farmec decât cel feminin

Tenisul feminin nu este la fel de atrăgător ca cel masculin în acest moment, a declarat directorul turneului French Open, Amelie Mauresmo, după ce săptămâna aceasta au existat controverse cu privire la felul în care s-au programat meciurile turneului de Grand Slam pe zgură.

482 afișări
Imaginea articolului Amelie Mauresmo, directoarea Roland Garros: Tenisul masculin are mai mult farmec decât cel feminin

Un meci în nocturnă a fost în program în fiecare zi, la ora locală 21.00 (19.00 GMT), începând cu prima zi de luni şi până în sferturile de finală, fapt care ar putea lăsa spectatorii fără mijloace de transport în comun pentru a se întoarce acasă, în cazul unei întâlniri prelungite.

S-a întâmplat marţi, când confruntarea din sferturile de finală dintre Rafael Nadal şi Novak Djokovic s-a încheiat în jurul orei 1.15. Câţiva fani au părăsit efectiv terenul Philippe Chatrier înainte de finalul competiţiei pentru a prinde ultimul metrou.

Meciul a fost al nouălea meci masculin din cele 10 meciuri programate în nocturnă, ceea ce ridică şi mai multe întrebări cu privire la modul în care tenisul feminin a fost defavorizat la turneele majore.

În Franţa, Amazon are dreptul exclusiv de difuzare a acelui meci prin intermediul platformei sale Prime Video, fiind vorba de o afacere raportată de 15 milioane de euro, în timp ce televiziunea publică France Television ar fi plătit 10 milioane.

Fostă dublă campioană de Grand Slam, Mauresmo a declarat că în această eră în care ne aflăm nu se simte nefreptăţită sau deranjată, ca femeie şi fostă jucătoare, de faptul că tenisul masculin este considerat mai atractiv.

În toate cele patru turnee majore, meciurile din turneul feminin încep, în mod tradiţional, la ora 11.00, când audienţele TV sunt la cel mai scăzut nivel şi majoritatea spectatorilor încă îşi fac drum spre stadion.

Wimbledon este singurul turneu de Grand Slam fără meciuri programate să înceapă noaptea, în timp ce la Openul Statelor Unite şi la Openul Australiei, un program complet de seară le permite jucătoarelor să aibă parte de lumina reflectoarelor.

Întrebată despre programarea sesiunii de noapte, Mauresmo a declarat reporterilor, citată de Reuters, că ar fi fost dificil să le ofere spectatorilor cu un singur bilet de seară să vadă doar jucătoare.

„Aceasta este ceea ce am vrut să prezentăm spectatorilor care au avut doar bilete pentru o singură partidă", a spus ea.

„A fost mai dificil să avem, bineînţeles, un meci, un meci în nocturnă doar cu jucătoare de tenis".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici