Ana Bogdan joacă primul meci pentru România, în confruntarea cu Slovenia din Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României întâlneşte în acest weekend, la Koper, reprezentativa Sloveniei, în calificările pentru turneul final al turneului Billie Jean King Cup. Conform tragerii la sorţi, în primul meci de vineri, la simplu, Ana Bogdan o va înfrunta pe Kaja Juvan.

257 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan joacă primul meci pentru România, în confruntarea cu Slovenia din Billie Jean King Cup

Ana Bogdan joacă primul meci pentru România, în confruntarea cu Slovenia din Billie Jean King Cup

România, avându-l căpitan nejucător pe Horia Tecău, este alcătuită din Ana Bogdan (58 WTA), Jaqueline Cristian (180 WTA), Anca Alexia Todoni (719 WTA), Monica Niculescu (42 WTA la dublu) şi Irina Bara (122 WTA la dublu)

Cele două combatante din primul meci, Ana Bogdan şi Kaja Juvan (121 WTA), nu s-au mai întâlnit până acum în circuit. Kaja Juvan a ajuns la începutul lunii aprilie până în semifinala turneului Challenger de la San Luis Potosi. Partida începe la ora 14.00, ora României şi va fi urmată de confruntarea dintre Jaqueline Cristian (180 WTA) şi Tamara Zidansek (102 WTA).

Cristian a câştigat toate cele trei partide disputate în 2021 împotriva lui Zidansek, la Tenerife, Altenkirchen şi Trnava.

În a doua zi, sâmbătă, prima confruntare le aduce faţă în faţă, de la ora 12:00, pe Ana Bogdan şi Tamara Zidansek. Bogdan conduce cu 2-0 în întâlnirile directe din circuit, ultima dată învingând-o anul trecut la Portoroz, în Slovenia.

Jaqueline Cristian şi Kaja Juvan vor disputa ulterior ultimul meci de simplu. Românca a câştigat şi ea cele două partide directe din circuit, ambele în 2021, ultima fiind disputată în primul tur la Transylvania Open.

Dacă va ma fi necesar, meciul de dublu ar urma să se joace tot sâmbătă între perechile alcătuite din Irina Bara şi Monica Niculescu, pentru România, şi Pia Lovric şi Nina Potocnik, pentru Slovenia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici