Anglia fără suporteri în tribune din cauza tulburărilor din finala Euro 2020

Echipa naţională a Angliei a primit interdicţie de a juca următoarele două meciuri pe teren propriu cu prezenţa spectatorilor în tribune, după tulburările din timpul finalei Euro 2020, dintre Anglia şi Italia, de pe Wembley, din luna iulie, a anunţat luni UEFA, într-un comunicat, citată de Reuters.

222 afișări
Imaginea articolului Anglia fără suporteri în tribune din cauza tulburărilor din finala Euro 2020

Anglia fără suporteri în tribune din cauza tulburărilor din finala Euro 2020

Decizia finală prevede ca interdicţia ca fanii să asiste la cel de-al doilea meci, în competiţiile continentale UEFA, să fie suspendată condiţionat, pentru o perioadă de probă de doi ani, în timp ce Federaţia Engleză de Fotbal a fost amendată cu 100.000 de euro, a adăugat UEFA.

Finala din 11 iulie, câştigată de Italia la penalty-uri, a fost marcată de ciocniri între suporteri şi oficiali, pe Wembley şi în jurul acestuia, fanii fără bilet încălcând cordoanele de securitate.

Federaţia de Fotbal Engleză (FA) a comandat o analiză independentă, pentru a analiza tulburările.

"Deşi suntem dezamăgiţi de verdict, recunoaştem rezultatul acestei decizii a UEFA", a declarat FA, citată de Reuters..

"Condamnăm comportamentul teribil al indivizilor care au provocat scene ruşinoase pe stadionul Wembley şi în jurul acestuia, la finala Euro 2020, şi regretăm profund faptul că unii dintre ei au putut intra astfel pe stadion".

UEFA a deschis o anchetă disciplinară la două zile după finală, iar FA s-a ales cu patru acuzaţii pentru invadarea terenului de către fani, aruncarea de obiecte, tulburarea provocată în timpul imnului naţional şi aprinderea de focuri de artificii.

Comisia disciplinară a UEFA a impus amenda şi interdicţia de două meciuri suporterilor "pentru lipsa de ordine şi disciplină în interiorul şi în jurul stadionului, pentru invadarea terenului de joc, pentru aruncarea de obiecte şi pentru tulburările provocate în timpul imnului naţional", a precizat UEFA.

FA a fost amendată cu 30.000 de euro (34.734 de dolari) la începutul turneului pentru probleme cu spectatorii, după ce un laser a fost îndreptat spre portarul danez Kasper Schmeichel, în timpul meciului câştigat de Anglia în semifinală, tot pe Wembley.

Poliţia britanică a efectuat mai multe arestări în timpul finalei şi a declarat că 19 ofiţeri au fost răniţi.

Cifrele Ministerului de Interne au arătat că din cele 90 de arestări efectuate la Euro 2020, ce au avut legătură cu evenimentul fotbalistic, 39 au avut loc la meciul cu Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici