Antrenorul Soranei Cîrstea, Adrian Cruciat, despre victoria împotriva Karolinei Pliskova. INTERVIU pentru Prosport

Antrenorul în vârstă de 34 de ani a vorbit pentru ProSport despre victoria obţinută de eleva sa împotriva Karolinei Pliskova, număr unu mondial în luna iulie, în cadrul turneului WTA de la Beijing.

1780 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Soranei Cîrstea, Adrian Cruciat, despre victoria împotriva Karolinei Pliskova. INTERVIU pentru Prosport

Antrenorul Soranei Cîrstea, Adrian Cruciat, despre victoria împotriva Karolinei Pliskova. INTERVIU pentru Prosport

ProSport: Pliskova nu a avut o zi bună la serviciu (n.r. - doar 44% frecvenţa primului serviciu, 50% puncte câştigate pe primul serviciu şi 39% pe serviciul doi), dar Sorana a impresionat la retur, cu 6 din 7 mingi de break convertite. Care a fost cheia pentru ca Sorana să o scoată din zona de confort pe Karolina?

Adrian Cruciat: Sorana a fost agresivă pe retur, iar astfel Pliskova a simţit o presiune suplimentară la serviciu, mai ales că şi în joc Sorana a reuşit de multe ori să preia iniţiativa în faţa unei jucătoare obişnuită să joace puncte scurte, în care ea atacă.

ProSport: În final de set doi, am remarcat dreapta în lung de linie. Cum s-a schimbat dinamica acelui set?

Adrian Cruciat: În setul secund, Pliskova a reuşit iniţial să schimbe ritmul meciului şi să obţină mai des iniţiativa, acest lucru ajutând-o să se desprindă. Sorana a gestionat perfect situaţia, nu s-a resemnat, a reuşit să se mobilizeze, să se concentreze doar pe joc şi să controleze din nou ritmul meciului. A intrat în zonă şi a menţinut-o până la final.

ProSport:Cât este victoria mentalului acolo, în setul doi?
Adrian Cruciat: Revenirea de la 2-5, 0-40 este în primul rând de mental, de ambiţie, mental susţinut însă şi de un joc excelent.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PROSPORT

Sorana Cîrstea va disputa al doilea sfert de finală de pe tabloul feminin vineri dimineaţă, nu înainte de ora 09:30 (ora României), împotriva letonei Jelena Ostapenko.
Ultima dată când Sorana a învins consecutiv jucătoare din Top 10: Toronto, 2013 - victorii la Wozniacki (10 WTA), Kvitova (7 WTA) şi Na Li (5 WTA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici