Aproape 1600 de controale antidoping la JO, niciun caz pozitiv

Aproximativ 1600 de controale antidoping au fost efectuate deja la Jocurile Olimpice de la Vancouver şi niciun caz nu a fost pozitiv, a anunţat, luni, Comitetul Internaţional Olimpic.

22 afișări
Imaginea articolului Aproape 1600 de controale antidoping la JO, niciun caz pozitiv

Aproape 1600 de controale antidoping la JO, niciun caz pozitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doar patru sportivi au avut accesul interzis în competiţie pentru cinci zile, din cauza unui nivel prea ridicat al hemoglobinei. Nu este vorba însă de o sancţiune pentru dopaj, ci de o măsură de protejare a sănătăţii sportivilor, care pot relua competiţia dacă nivelul hemoglobinei revine sub limită.

În total, 888 de controale au fost realizate înainte de competiţie, iar 706 după competiţie. Cele mai multe teste au fost de urină, însă au fost prelevate şi 362 de eşantioane sanguine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici