Arabia Saudită a obţinut prima victorie la Cupa Asiei. Cosmin Olăroiu: Am câştigat pentru că am riscat să jucăm cu doi atacanţi

Selecţionata Arabiei Saudite, pregătită de Cosmin Olăroiu, a învins, miercuri, la Melbourne, cu scorul de 4-1 (1-1), formaţia Coreei de Nord, în etapa a doua a Grupei B a Cupei Asiei pe Naţiuni, competiţie care are loc în Australia.

601 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a obţinut prima victorie la Cupa Asiei. Cosmin Olăroiu: Am câştigat pentru că am riscat să jucăm cu doi atacanţi

Arabia Saudită, antrenată de Olăroiu, a obţinut prima victorie la Cupa Asiei (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Golurile au fost matcate de Ryang Yong-Gi '11 pentru nord-coreeni, respectiv Hazazi '37, Al Sahlawi '52 şi '54 şi Al Abid '77.

De la învinşi, Ri Yong-Jik a fost eliminat în minutul 76, pentru un henţ comis aproape de linia porţii. Penaltiul acordat la această fază a fost ratat de Al Abid, care a reuşit în cele din urmă să înscrie după ce mingea a lovit ambele bare ale porţii.

În primul meci, saudiţii au fost învinşi, sâmbătă, la Brisbane, cu scorul de 1-0 (0-0), de naţionala Chinei.

Tot miercuri, va avea loc şi meciul China - Uzbekistan. Cele două echipe au câte trei puncte în clasament înaintea întâlnirii directe.

În ultima etapă, nord-coreenii vor întâlni China, iar echipa lui Olăroiu va evolua cu Uzbekistanul.

Cosmin Olăroiu: Am câştigat pentru că am riscat să jucăm cu doi atacanţi

Selecţionerul Arabiei Saudite, Cosmin Olăroiu, a declarat, miercuri, după victoria împotriva Coreei de Nord, scor 4-1, din etapa a doua a Grupei B a Cupei Asiei, că reprezentativa saudită a câştigat confruntarea deoarece a riscat să joace cu doi atacanţi, informează sportlive.co.za.

"Am fost încrezător, pentru că era greu pentru Coreea de Nord să ţină acelaşi ritm tot timpul. I-am obosit şi ştiam că ne vor oferi spaţii. Am decis să jucăm cu doi atacanţi şi de aceea am pierdut ceva din consistenţa de la mijloc. Am avut ceva probleme acolo. Ei au înscris şi au fost periculoşi pe contraatac, dar uneori trebuie să îţi asumi riscuri", a spus Olăroiu.

Întrebat dacă este mai încrezător acum în şansele Arabiei Saudite de a se califica în sferturile de finală ale competiţiei, Olăroiu a răspuns: "Dacă nu avem încredere, atunci ce avem? Este important să trecem peste acest moment foarte repede, aşa cum am făcut-o după meciul cu China şi să ne gândim la următorul meci, care va fi împotriva unei echipe diferite cu un stil de joc diferit. Trebuie să fim concentraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici