Aşa arată bugetul unui club! Timişoara, fără secrete

Poli Timişoara a făcut un lucru care poate părea surprinzător pentru un club de la noi. În ultimele săptămâni a publicat date concrete şi detaliate din contabilitatea clubului. ProSport a adunat informaţiile şi vă prezintă în premieră cele mai interesante lucruri din bugetul unui club important de la noi.

25 afișări
Imaginea articolului Aşa arată bugetul unui club! Timişoara, fără secrete

Aşa arată bugetul unui club! Timişoara, fără secrete (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

Bănăţenii au făcut publice datele pentru ultimele trei sezoane, cu precizarea că pentru cel în curs sumele sunt estimate. Datele prezentate de ProSport sunt integral în euro, cele furnizate de club fiind transformate în lei la cursul momentului, deci sub rezerva că sunt aproximative.

La capitolul venituri, cea mai interesantă este distribuţia acestora. Din cele 31,5 milioane de euro încasate în trei ani, Timişoara a obţinut cel mai mult din transferuri, 9,5 milioane de euro. Torje la Dinamo şi Bucur la Kuban Krasnodar au fost cele mai mari lovituri ale bănăţenilor. Drepturile TV reprezintă aproximativ 20% din venituri, aproape cât banii de la autorităţile locale. Din participarea europeană, Timişoara şi-a asigurat sub 15% din venituri, cât din bilete şi publicitate la un loc! Se dovedeşte acum prin cifre cât de prost stau cluburile noastre la publicitate şi bilete. Totalul veniturilor în trei ani ajunge la 31,5 milioane de euro. Foarte interesantă este şi evoluţia pe ani la fiecare din capitole.

Citeşte mai multe despre datele contabile ale FC Timişoara pe www.prosport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici