Balint: A fost un meci nebun, pe care ni l-am făcut greu singuri

Tehnicinal Gabi Balint a declarat, după victoria obţinută de FC Timişoara, scor 3-2, cu Farul Constanţa, că echipa sa ar fi trebuit să câştige mai lejer acest joc, dar greşelile din defensivă ale elevilor săi au dus la acest succes la limită.

8 afișări
Imaginea articolului Balint: A fost un meci nebun, pe care ni l-am făcut greu singuri

Balint: A fost un meci nebun, pe care ni l-am făcut greu singuri (Imagine: Mediafax Foto)

"A fost un meci nebun pe care singuri ni l-am făcut greu. Mă aşteptam ca după meciul cu Dinamo să apară o relaxare, de aceea am stat tot timpul cu gura pe ei ca să trateze meciul serios. Trebuie să recunoştem însă că după 1-0 am avut trei ocazii singur cu portarul, dar din cauza lipsei de concentrare le-am ratat. A venit apoi primul lor gol, după o lipsă de nepermisă de concentrare în apărare. Am luat azi două goluri din fază fixă, cât nu am încasat în tot campionatul. Ne credem prea devreme câştigători şi uite că îţi trece glonţul pe lângă ureche. Trebuie să îndreptăm greşelile comise astăzi pentru meciurile următoare, că altfel nu putem rămâne sus. În jocul defensiv am greşit, dar în schimb în cel ofensiv trebuie să recunoaştem că am avut multe ocazii de gol. Punctele rămân dar nu putem trece cu vederea ce s-a făcut prost astăzi. Nu doar Maxim a greşit astăzi în apărare, ci toţi fundaşii au făcut erori", a declarat Balint.

Tehnicianul formaţiei bănăţene a adăugat că Farul este o echipă care avea nevoie de orice punct pentru că se luptă pentru salvarea retrogradare, dar este convins că a fost motivată şi de o primă destul de mare: "Farul încearcă să se agaţe de orice puncte, pentru că sunt la retrogradare. Totuşi vin şi alte prime din unele părţii, aşa cum s-a întâmplat şi în jocul nostru de la Bistrţa. Acolo Gloria a evoluat pe o prima extraordionară. Mă mir cum pe criza asta echipele mici joacă pe aşa prime mari. Nu vreau să discut mai mult, dar ele evoluează pe prime uriaşe".

Referitor la partida echipei bănăţene din runda viitoare a Ligii I, cu CFR Cluj, Balint a precizat că elevii săi nu trebuie să mai comită greşelile pe care le-a făcut în jocul de sâmbătă, căci astfel nu vor putea spera la un rezultat pozitiv. "Trebuie să fim mulţumiţi doar de cele trei puncte din jocul cu Farul, că avem mult de lucrat pentru jocurile următoare. Ne aşteaptă un meci greu cu CFR Cluj şi acolo nu avem voie să facem aceste greşeli pentru că echipa clujeană marchează mult din fază fixă. Cred totuşi că jucătorii se vor comcentra altfel la meciurile grele. Vedem la Cluj şi care sunt jucătorii apţi, care este situaţia accidentărilor", consideră Balint.

Antrenorul echipei de pe arena Dan Păltinişanu a adăugat că pe acest final de campionat, formaţia care va greşi mai puţin va deveni campioană: "Am intrat în play-off, formaţiile care sunt în parte de sus joacă una cu alta şi cineva va greşi mai puţin, va câştiga".

Formaţia FC Timişoara s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (1-1), în faţa echipei Farul Constanţa, într-un meci contânt pentru etapa a XXVIII-a a Ligii I

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici