Balint: Vreau ca în retur să evoluăm mai ofensiv

Antrenorul formaţiei FC Timişoara, Gavrilă Balint, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a făcut mari schimbări în echipa de bază faţă de turul Ligii I, dar a precizat că va impune un stil de joc mai ofensiv echipei sale, informează site-ul oficial al grupării bănăţene.

13 afișări
Imaginea articolului Balint: Vreau ca în retur să evoluăm mai ofensiv

Balint: Vreau ca în retur să evoluăm mai ofensiv (Imagine: Mediafax Foto)

"De schimbat, nu am schimbat mare lucru. Am considerat că nu e cazul. Echipa va juca în linii mari aşa cum a făcut-o în tur. Am adus doar o preocupare mai mare asupra posesiei mingii, la presiunea asupra adversarului. O să vedeţi că nu sunt schimbări mari, nu aveam de ce să fac asta dacă formaţia a mers bine. Sunt foarte atent la cum se pregătesc jucătorii în săptămâna premergătoare meciului. Chiar dacă astăzi, să zicem, am un unsprezece de start în minte, dacă văd ceva, pot să schimb un jucător sau altul, la ora meciului. Îmi place jocul de atac, voi dori să evoluăm mult mai ofensiv în acest retur. Merg mult pe ideea că punând multe probleme în atac, ai mai puţine probleme în apărare", a spus tehnicianul.

Balint va debuta în Liga I în funcţia de antrenor principal, sâmbătă, în partida cu FC Argeş de pe teren propriu, din cadrul etapei a XVIII-a.

"Nu pot să îmi ascund emoţiile de început... Aştept startul returului de aproape două luni, de când am început pregătirea. Sigur şi pentru că e primul meu meci în Liga I ca antrenor principal. Întâlnim o echipă care a avut în tur un parcurs bun. Fotbaliştii Argeşului evoluează împreună de ceva timp, au relaţii de joc bine puse la punct. Vom juca împotriva unei formaţii care nu se baricadează şi dă importanţă ambelor faze ale jocului. Am văzut Argeşul în mai multe meciuri şi, sincer, m-a impresionat. Are o posesie bună a mingii, are jucători cu viteză şi tehnică bună. Tameş este creierul echipei, e un fotbalist care dă pase foarte bune pentru atacanţi", a afirmat Gavrilă Balint.

Pentru acest meci, tehnicianul nu va putea conta pe Brezinsky şi Vrsici, ambii nerefăcuţi după accidentări.

"Este bine că avem acum aproape tot lotul apt, în afară de Brezinsky, a cărui situaţie o cunoaşteţi. Îl aşteptăm cu nerăbdare să revină, însă el va fi indisponibil în retur. De asemenea, mai este problema lui Vrsici, care nu este refăcut la sută la sută. În privinţa lotului de 18 jucători pentru partida cu Argeş, în efectiv nu vor fi Baba şi Aldana, care au mers să evolueze la echipa a doua", a explicat antrenorul formaţiei bănăţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici