Bara şi Buzărnescu la o victorie distanţă de prezenţa pe tabloul principal la Roland Garros

Jucătoarele române de tenis Irina Bara (114 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (118 WTA) au reuşit miercuri să acceadă în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros, având şanse serioase de a accede pe tabloul principal al Grand Slam-ului francez.

212 afișări
Imaginea articolului Bara şi Buzărnescu la o victorie distanţă de prezenţa pe tabloul principal la Roland Garros

Irina Bara, favorită numărul 5 pe tabloul calificărilor, a trecut în trei seturi de franceza Selena Janicijevic (344 WTA), beneficiara unui wildcard din partea organizatorilor. Bara s-a impus cu 5-7, 6-4, 6-3, după un meci dificil de peste 3 ore.

În actul de debut, românca a pierdut pe final un game pe propriul serviciu, după ce a salvat două mingi de set, şi s-a văzut nevoită să lupte încă două ore, pentru a-şi asigura calificarea.

Momentul psihologic al meciului a fost în game-ul 9 al setului secund când Irina Bara a valorificat a şasea minge de break, pentru 5-4, după care a închis setul, trimiţând meciul în decisiv.

Apoi, după ce a ratat o primă minge de meci la 5-2, a reuşit să îşi adjudece victoria la a patra şansă, cu un break hotărâtor, pentru 6-3.

În ultimul act al calificărilor, Bara o va întâlni pe japoneza Nao Hibino (225 WTA, 27 ani).

La distanţă de doar o jumătate de oră, Mihaela Buzărnescu a obţinut şi ea un loc pentru o şansă de a lupta pentru prezenţa pe tabloul principal la Paris, după ce a învins-o relativ uşor pe elveţiana Susan Bandecchi (190 WTA).

Buzărnescu a început mai greu şi a fost condusă cu 1-3, dar a revenit cu două break-uri, pentru 3-3 şi 5-3, închizând setul pe propriul serviciu.

În actul secund, de la 2-3, Buzărnescu a câştigat 4 game-uri la rând şi joi o va întâlni pe suedeza Mirjam Bjorklund (150 WTA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici