Barcelona a câştigat finala Supercupei Spaniei împotriva rivalei Real Madrid. Xavi la primul trofeu cu Barca

  • Finala Supercupei Spaniei s-a jucat duminică seara la Riyadh, în Arabia Saudită, sub forma unui nou episod din El Clasico, între Barcelona şi Real Madrid.
  • Catalanii şi-au adjudecat trofeul cu o victorie clară, cu 3-1, Gavi fiind omul meciului.
831 afișări
Imaginea articolului Barcelona a câştigat finala Supercupei Spaniei împotriva rivalei Real Madrid. Xavi la primul trofeu cu Barca

Prima fază importantă le-a aparţinut catalanilor, şutul veteranului Lewandowski din minutul 13 fiind respins în bară de Curtois.

Balde a pus şi el în pericol poarta madrilenilor, însă şutul său a trecut puţin pe lângă. Real a replicat printr-o acţiune pe traseul Mendy – Benzema, ultimul lovind mingea cu capul puţin pe lângă vinclul porţii lui Ter Stegen.

Barca a deschis scorul în minutul 33, când jucătorii lui Xavi au recuperat o minge la 30 de metri de poarta adversă, Lewandowski punându-l în poziţie de gol pe Gavi, care a trimis pe lângă Curtois, din careu.

În minutul 45, Gavi i-a întors serviciul lui Lewandowski, servindu-l pe polonez în faţa porţii, de unde acesta a dus scorul la 2-0, chiar înainte de pauză.

Real Madrid nu a dat semne că ar putea întoarce rezultatul în prima parte a reprizei secunde, mai mult, Dembele l-a pus la încercare pe Curtois, acesta respingând un nou şut periculos.

Gavi a devenit omul meciului odată cu o nouă pasă decisivă, de data aceasta pentru colegul de generaţie Pedri, care a dus scorul la 3-0, în minutul 69.

Madrilenii au avut un final de meci mai bun, Rodrygo şi Asensio nereuşind însă să-l surprindă pe Ter Stegen.

Benzema a marcat golul de onoare, la a doua încercare, în al treilea minut suplimentar de joc, după ce mingea trimisă din primul său şut respins de Ter Stegen a ajuns cu noroc tot la el.

Barcelona obţine primul trofeu din „era” Xavi, care a preluat conducerea băncii tehnice a catalanilor în urmă cu 14 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici