Barcelona a semnat cu mijlocaşul Franck Kessié de la AC Milan

Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio a anunţat luni seara că Barcelona ar fi ajuns la o înţelegere cu mijlocaşul ivorian Franck Kessié de la AC Milan, care a trecut vizita medicală, cele două cluburi ajungând la un acord în privinţa transferului său.

204 afișări
Imaginea articolului Barcelona a semnat cu mijlocaşul Franck Kessié de la AC Milan

Barcelona a semnat cu mijlocaşul Franck Kessié de la AC Milan

Barcelona este unul dintre cluburile care explorează în mod activ piaţa liberă. După ce şi-a sigurat serviciile lui Memphis Depay, Eric Garcia, Sergio Aguero în vara anului 2021, Dani Alves şi Pierre-Emerick Aubameyang au fost aduşi în iarnă.

Andreas Christensen, Cesar Azpilicueta şi Noussair Mazraoui sunt alte nume legate de un posibil transfer pe Camp Nou.

Potrivit lui Gianluca Di Marzio, Barcelona a semnat cu Franck Kessié pe o perioadă de patru ani.

Mijlocaşul a efectuat zilele trecute vizita medicală la Lugano, în Elveţia, şi şi-a dat acordul pentru un salariu anual de 7 milioane de euro.

Kessie a fost unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Serie A în ultimele sezoane şi se află în permanenţă printre marcatori, jucând ca mijlocaş box-to-box, în structura de joc gândită de Stefano Pioli.

El a marcat 13 goluri şi a pasat decisiv pentru alte patru în sezonul trecut, în 37 de meciuri şi, deşi nu a reuşit să atingă această performanţă în această campanie, a fost totuşi realizator a cinci goluri.

Ivorianul se află în acest sezon într-o cursă pentru titlu, împotriva lui Napoli şi Inter Milano. În prezent, Milan se află pe primul loc în campionat cu 66 de puncte, cu Napoli la 63 şi Inter la 60, dar cu un meci în minus.

Tranzacţia pentru semnarea lui Kessie este aproape încheiată, rămânând doar ca înţelegerea să fie semnată de părţile implicate, conform barcauniversal.com.

Kessié ar putea foarte bine să fie primul transfer oficial al sezonului, urmând ca alţii ca Christensen şi Azpilicueta să se alăture catalanilor.

Barcelona are cinci mijlocaşi centrali care se luptă pentru două locuri în echipă în acest moment şi, prin urmare, ar avea foarte puţin sens să mai semneze încă cu unul.

Cu toate acestea, Kessié este un mijlocaş complet. Perspicacitatea sa defensivă este printre cele mai bune pentru poziţia sa, ceea ce, împreună cu abilităţile sale de a înscrie goluri fac din el o oportunitate de piaţă prea bună pentru a o rata.

Mai mult, în lipsa unor înlocuitori direcţi pentru Busquets disponibili în echipă, nu este exagerat să presupunem că Xavi s-ar putea gândi să folosească doi mijlocaşi box-to-box din când în când, în încercarea de a recrea jocul de posesie pe care îl preferă spaniolul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici