Baschetbalistul NBA Kyrie Irving - Alegerea de a nu se vaccina l-a costat 100 de milioane de dolari

Alegerea de a nu se vaccina împotriva Covid-19 a fost o decizie ce la costat 100 de milioane de dolari, a declarat baschetbalistul echipei Brooklyn Nets, din NBA, Kyrie Irving, conform BBC Sport.

524 afișări
Imaginea articolului Baschetbalistul NBA Kyrie Irving - Alegerea de a nu se vaccina l-a costat 100 de milioane de dolari

kyrieirving, Instagram

În sezonul trecut, Irving, în vârstă de 30 de ani, nu a putut juca în meciurile de acasă ale echipei Nets până în luna martie, din cauza interdicţiei impuse de statul New York privind persoanele nevaccinate în spaţiile închise.

Disponibilitatea sa pentru meciurile din deplasare depindea, de asemenea, de cerinţele de vaccinare ale diferitelor state.

Jucătorul, de şapte ori component al echipei All Star, spune că decizia sa de a nu se vaccina l-a costat prelungirea contractului pe patru ani.

„Am renunţat la patru ani, la 100 şi ceva de milioane dedolari hotărând să nu fiu vaccinat şi asta a fost decizia", a spus el.

„[Obţin acest] contract, mă vaccinez sau nu mă vaccinez..., există un nivel de incertitudine cu privire la viitorul meu, dacă voi fi în această ligă, dacă voi fi în această echipă, aşa că a trebuit să mă confrunt cu această circumstanţă reală de a-mi pierde slujba pentru această decizie".

Noul sezon din NBA începe pe 18 octombrie, iar Irving va juca pentru Nets în baza unui contract de 36,5 milioane de dolari, cu opţiune de prelungire, dar ar putea deveni jucător liber vara viitoare.

El se aştepta să semneze un nou contract în 2021.

„Trebuia să rezolvăm toate astea înainte de tabăra de pregătire de anul trecut", a declarat Irving. „Şi pur şi simplu nu s-a întâmplat din cauza statutului meu de nevaccinat.

Deci, am înţeles punctul lor de vedere şi a trebuit să trăiesc cu el. A fost o pastilă grea de înghiţit, sincer.

M-am simţit ca şi cum aş fi fost forţat cu un ultimatum dacă aveam sau nu un contract, dacă pot sau nu să fiu în echipă, dacă am fost sau nu vaccinat. Cu siguranţă am fost pus în acea poziţie în care a trebuit să iau această decizie."

Cu toate acestea, punctul de vedere al lui Irving a fost contestat de managerul general Sean Marks, spunând în schimb că discuţiile contractuale "s-au blocat" când a început pandemia.

„Nu se dă niciun ultimatum aici", a spus Marks. „Din nou, ne întoarcem la faptul că avem nevoie de oameni de încredere, oameni care sunt aici şi responsabili. Toţi: personal, jucători, antrenori, numeşte-i pe toţi.

Nu este vorba de a da cuiva un ultimatum să se vaccineze. Aceasta este o alegere complet personală.

În urmă cu două veri am demarat negocierile contractuale, înainte de mandatele de vaccinare la nivel de oraş care au intrat în vigoare. Odată ce au intrat mandatele de vaccinare, ştiaţi cum va afecta asta jocul de acasă. Atunci discuţiile contractuale s-au blocat.

Nu s-a ajuns la o înţelegere definitivă pe care să o fi revocat apoi. Asta nu s-a întâmplat niciodată".

Între timp, Kevin Durant, colegul lui Irving la Nets, spune că este „angajat" la echipă, în ciuda faptului că a făcut o cerere de schimb în vară din cauza îndoielilor pe care le avea cu privire la conducerea echipei şi la antrenorul Steve Nash.

Ulterior, el a anulat cererea după întâlniri cu Joe Tsai, proprietarii lui Nets, Nash şi Marks.

„Sunt din ce în ce mai bătrân. Vreau să fiu într-un loc stabil şi să încerc să construiesc o cultură de campioni", a spus el.

„Am ajuns la un acord reciproc că ar trebui să continuăm să mergem înainte".

El a adăugat: "Încă îmi place să joc. Ştiam că acest lucru nu va fi afectat. M-am angajat să merg mai departe cu această echipă, aşa că dacă fanii au îndoieli, nu pot controla asta".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici